Nippon Steel: Χαμηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Εξ αιτίας της υψηλής τιμής του σιδηρομεταλλεύματος
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 09:33

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό 14%, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους του σιδηρομεταλλεύματος, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού της Ιαπωνίας, Nippon Steel Corp.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 89,4 δισ. γιέν (752 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Σεπτεμβρίου από 104 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 8,5% φθάνοντας στο 1,04 τρισ. γιέν.

Η Nippon Steel συμφώνησε στην αύξηση της τιμής σιδηρομεταλλεύματος κατά 19% με τους προμηθευτές στην Αυστραλία και τη Βραζιλία για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, καθώς η παγκόσμια ζήτηση πρώτων υλών αυξήθηκε.

Η Nippon Steel αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα καθαρά της έτη στο σύνολο του έτους κατά 3,3%, στα 310 δισ. γιέν, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης για ατσάλι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους κατασκευαστές πλοίων και τις τεχνικές εταιρείες. Η εταιρεία μπόρεσε να αυξήσει τις τιμές εξαγωγής ατσαλιού, ταχύτερα από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Nobuyoshi Fujiwara.

Οι μετοχές της Nippon Steel υποχώρησαν έως 3 γιέν, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 490 γιέν η μ ία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Συνολικά πέρυσι σημείωσαν άνοδο 20%, και στη 1:44 μ.μ., ώρα Τόκυο, διαπραγματεύθηκαν στα 492 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα