Το νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα εγκαινίασε η υπ. Τουρισμού

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 15:25
UPD:17:14

To νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα εγκαινίασε σήμερα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, παρουσία πολλών ελλήνων επιχειρηματιών.

Στην ομιλία της η υπουργός επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την ομαλοποίηση του καθεστώτος έκδοσης της βίζα, σημειώνοντας παράλληλα ότι κατά τη φετινή χρονιά παρουσιάζονται αυξημένες τουλάχιστον κατά 50% οι αφίξεις ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, προσεγγίζοντας περί τις 200.000. Ειδικότερα για το θέμα της βίζα, η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι κατόπιν προσπαθειών ο χρόνος χορήγησής της έχει μειωθεί στα δύο 24ωρα, ενώ, όπως είπε, κάθε μέρα χορηγούνται περί τις 1.800 θεωρήσεις διαβατηρίων σε ρώσους πολίτες.

Αργότερα η υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της Μόσχας κ. Γιούρι Λουζκόφ. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η δημιουργία Ελληνικού Οίκου για τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη στη Μόσχα και η επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης βίζα για τους ρώσους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας .Ο κ. Λουζκόφ ζήτησε από την ελληνίδα υπουργό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τους Ρώσους τουρίστες. Οι ρώσοι που επισκέπτονται την Ελλάδα για τουρισμό, ανέφερε ο κ. Λουζκόφ, είναι εύποροι πολίτες της μεσαίας τάξης και μια απλοποίηση της διαδικασίας θα σήμαινε αισθητή αύξηση του αριθμού τους.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, τον ερχόμενο μήνα ξεκινά στη Μόσχα η διαφημιστική εκστρατεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα η χώρα μας θα διευρύνει την παρουσία της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που οργανώνονται στην Ρωσία. Επίσης η κ. Πετραλιά κάλεσε τη ρωσική πλευρά να προχωρήσει σε θέματα συνεργασίας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης προσκάλεσε τον κ. Λουζκόφ να επισκεφθεί τη χώρα μας με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαζί με σημαντικούς ρώσους τουριστικούς επιχειρηματίες, με στόχο –σε συνεργασία με έλληνες επιχειρηματίες- την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Το βράδυ η υπουργός θα παρευρεθεί σε δείπνο στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία, παρουσία ελλήνων και ρώσων επιχειρηματιών.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα