Bharti Airtel: 79% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 09:31

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 79%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας, Bharti Airtel Ltd., υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, αποτέλεσμα του σχεδόν διπλασιασμού του αριθμού των συνδρομητών της. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 9,34 δισ. ρουπίες (207 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 5,21 δισ. ρουπίες, πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις 8.69 δισ. ρουπίες που προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Ο δισεκατομμυριούχος Sunil Mittal, δαπανά 2 δισ. δολ. για να διευρύνει το δίκτυο κάλυψης της μεγαλύτερης και ταχύτερα αναπτυσσόμενης αγοράς κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Η Bharti κατείχε το 21,4% του μεριδίου στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία στα τέλη του τριμήνου.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 61%, φθάνοντας στα 43,6 δισ. ρουπίες, με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρ

εύει στο Ν. Δελχί. Οι πωλήσεις αναμενόταν να διαμορφωθούν στα 42,7 δισ. ρουπίες.

Οι μετοχές της Bharti Airtel σημείωσαν άνοδο 3,8% φθάνοντας στις 523,60 ρουπίες στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Πέρυσι, υπερέβησαν την άνοδο του 64% που σημείωσε ο δείκτης Sensitive του Χρηματιστηρίου της Ινδίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα