Βιοχάλκο: Διάθεση μετοχών της Σιδενόρ

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 12:04

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ ανακοινώνει ότι πρόκειται να προβεί στη διάθεση 19 εκατομμυρίων μετοχών, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 19,9% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

Η διάθεση θα γίνει μέσω διεθνούς ιδιωτικής τοποθέτησης σε θεσμικούς επενδυτές με την μέθοδο του βιβλίου προσφορών. Η τιμή διάθεσης αναμένεται να καθορισθεί και η διάθεση να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου.

Η ολοκλήρωση της διάθεσης και ο καθορισμός της τιμής διάθεσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και από συνήθεις προϋποθέσεις. Εάν η διάθεση πραγματοποιηθεί, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. θα διατηρήσει την πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

Η Morgan Stanley θα ενεργήσει ως αποκλειστικός παγκόσμιος συντονιστής και διαχειριστής του βιβλίου προσφορών της διάθεσης και η ALPHA BANK θα ενεργήσει ως κύριος ανάδοχος.

Αντίγραφα της παρούσας ανακοίνωσης δεν επιτρέπεται να δημοσιεύονται, διανέμονται ή προωθούνται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά πρόσκληση προς πώληση ή υποκίνηση πρόσκλησης για αγορά των κινητών αξιών που αναφέρονται στην παρούσα. Οι κινητές αξίες που αναφέρονται εδώ δεν έχουν εγγραφεί και δεν πρόκειται να εγγραφούν σύμφωνα με τη United States Securities Act του 1933 (η Securities Act) ή τους νόμους οποιουδήποτε ομοσπονδιακού κράτους και δεν μπορούν να προσφερθούν ή πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός εάν αυτό γίνεται σύμφωνα με εξαίρεση από, ή με συναλλαγή που δεν υπόκειται στις απαιτήσεις εγγραφής της Securities Act και των εφαρμοστέων χρηματιστηριακών νόμων των ομοσπονδιακών κρατών.

Δεν θα υπάρξει δημόσια προσφορά των κινητών αξιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή η ανακοίνωση απευθύνεται αποκλειστικά σε πρόσωπα που (ι) βρίσκονται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, ή (ii) είναι επαγγελματίες επενδυτές σύμφωνα με το Aρθρο 19 της Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (η "Order") ή (iii) είναι νομικά πρόσωπα σύμφωνα με το Aρθρο 49(2)(a) έως (d) της Order (όλα τα πρόσωπα αυτά αναφέρονται από κοινού ως "σχετικά πρόσωπα"). Πρόσωπα τα οποία δεν αποτελούν σχετικά πρόσωπα δεν πρέπει να εφαρμόζουν ή να βασίζονται στην ανακοίνωση αυτή.

Οποιαδήποτε επένδυση ή επενδυτική δραστηριότητα με την οποία σχετίζεται η παρούσα ανακοίνωση είναι διαθέσιμη μόνο σε σχετικά πρόσωπα και είναι δυνατό να αποτελέσει δέσμευση μόνο για σχετικά πρόσωπα. Η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά δημόσια πρόταση ή διαφήμιση κινητών αξιών στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα