Singapore Air: 50% η αύξηση των κερδών το α' εξάμηνο της χρήσης

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 13:36

ΑΥΞΗΣΗ σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Singapore Airlines Ltd., αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για ταξίδια, σε συνδυασμό με τα έκτακτα έσοδα από την πώληση ενός κτιρίου της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 50%, φθάνοντας στ 868 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (554,4 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 70,8 σεντς ανά μετοχή το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 875 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 10%, φθάνοντας στα 7,03 δισ. δολ. Σιγκαπούρης.

Για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης η Singapore Airlines παρήγγειλε φέτος 40 αεροσκάφη που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και είπε ότι σχεδιάζει να αγοράσει άλλα εννέα αεροσκάφη Airbus A380. Τα 49 αεροσκάφη από την Airbus και την Boeing Co., τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες αεροσκαφών στον κόσμο, είναι αξίας περίπου 12 δισ. δολαρίων.

Η επιβατική κίνηση στην περιφέρεια, προβλέπεται να αυξηθεί 6,5% ετησίως έως το 2009, σύμφωνα με την International Air Transport Association, ΙΑΤΑ, που εκπροσωπεί περίπου 260 αεροπορικές εταιρείες διεθνώς.

Στην αύξηση των κερδών της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, συνέβαλε και η πώληση κτιρίου στο κέντρο της Σιγκαπούρης, αξίας 223 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, τα οποία η εταιρεία υπολόγισε στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης. Τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν 8,7% το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.

Οι μετοχές της Singapore Airlines σημείωσαν άνοδο 4,3%, το εξάμηνο έως τον Σεπτέμβριο, έναντι ανόδου 3,3% των εννέα μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Asia Pacific Airlines index. Οι μετοχές σήμερα σημείωσαν άνοδο 1,3% για να κλείσουν τα 15,6 δολ. Σιγκαπούρης η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα