Πετραλιά: Το 2007 μπορούμε να έχουμε αύξηση 30% στις αφίξεις

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 16:12

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα έχουμε το 2006 μια αύξηση στις αφίξεις της τάξης του 10% σε σχέση με το 2005.

Το 2007 μπορούμε να έχουμε μια αύξηση της τάξης του 30% στον αριθμό των επισκεπτών, που θα έρθουν στην Ελλάδα απ' όλο τον κόσμο», τόνισε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα.

«Από τον αναπτυξιακό νόμο της ελληνικής κυβέρνησης και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν εγκριθεί για τα επόμενα χρόνια επενδύσεις που ξεπερνούν το 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο εθνικός προγραμματισμός επενδύσεων για τη νέα αναπτυξιακή περίοδο 2007-2013 προβλέπεται ότι θα έχει μια ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τουριστική βιομηχανία». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Υπουργός, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει μία μεγάλη πολυεπίπεδη διαφημιστική εκστρατεία σε όλη την Ρωσία και κυρίως στις πόλεις που θεωρούνται πύλες για τους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα» και κάλεσε τους Ρώσους δημοσιογράφους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την Ελλάδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι «για την Ελλάδα θεωρείται πρώτη προτεραιότητα η ρωσική αγορά» και τόνισε ότι «η επίσκεψη μου είναι ένα μεγάλο βήμα, όμως θα προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερα βήματα».

Για το θέμα της βίζας η κα Πετραλιά δήλωσε ότι «ήδη εκδίδονται 1.800 βίζες καθημερινά και γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία και με το ελληνικό προξενείο, προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες».

Σχετικά με την «αστεροποίηση» στα ξενοδοχεία η Υπουργός τόνισε ότι «η διαδικασία «αστεροποίησης» προχωρά και θα διευθετηθεί σύντομα και νομοθετικά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα