Σφακιανάκης: Εξαγορά θυγατρικών

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 13:33

Την απόκτηση του συνόλου των μετοχών των θυγατρικών εταιρειών Autolink AE (mega dealer της Ford) και Autoforum ΑΕ (mega dealer της Volvo) με την αγορά 10 και 1 μετοχών αντίστοιχα στην ονομαστική τους αξία αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Σφακιανάκης.

Επίσης έγινε αναφορά στην επικείμενη απορρόφηση των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στο τομέα της λιανικής πώλησης του αυτοκινήτου ως επίσημοι έμποροι των κατασκευαστών OPEL, FORD, VOLVO και CADILLAC, από την μητρική εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι συνέργιες και οι οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από αυτή τη συγχώνευση σε συνδυασμό με την βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας, θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Σφακιανάκης ΑΕΒΕ.

Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης, η εταιρεία στον κλάδο της χονδρικής θα παρουσιάζει πωλήσεις περίπου 14.000 αυτοκινήτων και 7.000 μοτοσικλετών και θα έχει κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ στον κλάδο της λιανικής, οι πωλήσεις θα ανέρχονται σε περίπου 6.000 τεμάχια καινούργιων και περίπου 3.000 μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ο δε κύκλος εργασιών θα ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, η εταιρεία, με την ολοκλήρωση της απορρόφησης θα παρουσιάζει πωλήσεις περίπου 20.000 αυτοκινήτων που ισοδυναμεί σχεδόν με το 8% της αγοράς, περίπου 3.000 μεταχειρισμένων αυτοκίνητων και περίπου 7.000 μοτοσικλετών που αντιστοιχεί στο 8% της αγοράς, με συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 400 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα