ΞΕΕ, HATTA: Να μην στιγματιστούν τα ελληνικά ξενοδοχεία

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 17:26

Το τραγικό συμβάν με το θάνατο των δύο μικρών παιδιών από τη Βρετανία σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Corcyra Beach στην Κέρκυρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/30/1259782.htm , δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή για το στιγματισμό των ελληνικών ξενοδοχείων συνολικά, επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους το Ξενοδοχειακο Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HΑΤΤΑ).

«Το Ξ.Ε.Ε. είναι αντίθετο στην επιχειρούμενη προσπάθεια εκμετάλλευσης του μεμονωμένου περιστατικού της Κέρκυρας για να αμαυρωθεί συνολικά η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λ. Φωκάς, ενώ και ο ΗΑΤΤΑ υπογραμμίζει ότι «το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσει το σύνολο της ελληνικής προσφοράς τουριστικών διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, τα οποία σταθερά παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με ασφάλεια και επαγγελματισμό».

«Παρά το γεγονός ότι οι ενδείξεις παραπέμπουν σε ατύχημα καθημερινότητας, το συμβάν θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος προκειμένου να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο παραλήψεων ή αμέλειας», αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ο HΑΤΤΑ.

Σύμφωνα με το ξενοδοχείο Corcyra Beach στην Κέρκυρα, συμφερόντων του κυπριακού Ομίλου Λούη, τα δωμάτια είχαν πλήρως ανακαινιστεί πριν απο εννέα χρόνια και όλοι οι καυστήρες είχαν εγκατασταθεί από ανεξάρτητους εξειδικευμένους εργολάβους. Όπως επίσης διευκρινίζεται, ο συγκεκριμένος καυστήρας είχε αντικατασταθεί πριν από δυο χρόνια, ελεγχόταν σε ετήσια βάση και η συντήρησή του γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα