Μεγάλη κίνηση κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο

Αποβιβάστηκαν πάνω από 10.000 επιβάτες σε δύο ημέρες
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 10:01
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Από την έντυπη έκδοση

Πάνω από 10.000 επιβάτες κρουαζιέρας διακινήθηκαν τις τελευταίες δυο ημέρες από το λιμάνι του Ηρακλείου. Χθες δύο κρουαζιερόπλοια, το Mein Schiff 1 της εταιρείας Tui Cruises και το Queen Victoria της εταιρείας Cunard Line, κατέπλευσαν τα ξημερώματα στην προβλήτα IV - V, του λιμανιού όπου και παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Επίσης προχθές Τρίτη, δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια το Msc Sinfonia και το Aegean Odyssey αφίχθησαν νωρίς το πρωί και παρέμειναν στην πόλη ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της χθεσινής και της σημερινής ημέρας, αγγίζει τον αριθμό των 10.000 ατόμων.

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 1 ολοκλήρωσε χθες τον κύκλο των τριών homeports στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τους ιθύνοντες της εταιρείας Tui Cruises να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με τις νέες εγκαταστάσεις του Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας στην προβλήτα IV - V που ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αλλά και τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 11 κρουαζιερόπλοια έχουν προσεγγίσει το λιμένα Ηρακλείου από τις αρχές Οκτώβρη, ενώ αναμένονται ακόμα 14 αφίξεις μέχρι το τέλος του μήνα.

Νεότευκτο στον ΟΛΠ

Tο νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Viking Sun (ναυπηγήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017) υποδέχθηκαν στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε. χθες Τετάρτη 11.10.2017 στο λιμάνι του Πειραιά και επέδωσαν τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου στον πλοίαρχο Anders Steen. Η εταιρεία Viking Cruises δραστηριοποιείται με το τέταρτο στη σειρά κρουαζιερόπλοιό της στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, με αφετηρία τον Πειραιά (home porting). Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 227 μέτρων ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από τη Βενετία, διαθέτει 9 πατώματα με συνολικό αριθμό επιβατών 930 άτομα, πλήρωμα 490 άτομα και 465 καμπίνες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα