Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 08:12

* ΕΞΠΡΕΣ: "Εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών στο ΙΚΑ σε 96 δόσεις. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με το μίνι ασφαλιστικό".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει ο χάρτης στις τηλεπικοινωνίες. Ραγδαίες εξελίξεις λίγο πριν τη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Οι Ρώσοι μπαίνουν και στην HOL. Διπλή εντυπωσιακή συμφωνία χθες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πώς ρυθμίζονται οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Κατατέθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει τις διαδικασίες καταβολής".

ΙΚΑ

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Ανάσα" σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες δίνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο προβλέπεται ρύθμιση για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ και στα Επικουρικά Ταμεία με προκαταβολή 3% και εξόφληση σε 96 δόσεις. Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση θα έχουν έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών εάν εξοφλήσουν το ποσό εφάπαξ και μείωση 50% στα πρόσθετα τέλη εάν επιλέξουν την εξόφληση σε δόσεις".

Τηλεπικοινωνίες

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Σε πλήρη ανασύνθεση βρίσκεται ο επιχειρηματικός χάρτης στις τηλεπικοινωνίες. Η συμφωνία HOL - Αττικών Τηλεπικοινωνιών και η εξαγορά της πρώτης από θυγατρική του ρωσικού ομίλου Sistema αλλάζει το σκηνικό στον κλάδο λίγους μήνες πριν την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου από τον ΟΤΕ. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως ο κύκλος των εξαγορών και συγχωνεύσεων μόλις άνοιξε".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα