Sinopec: Η μεγαλύτερη αύξηση κερδών σε δύο χρόνια

Μετά την αύξηση της παραγωγής
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 08:12

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση κερδών σε δύο χρόνια, μετά την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να καλύψει τη ζήτηση στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, εμφάνισε η China Petroleum & Chemical Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία διΰλισης πετρελαίου της Ασίας.

Τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 51%, φθάνοντας στα 13 δισ. γιουάν (1,65 δισ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Πεκίνο. Οι πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 25% στην εταιρεία που διϋλίζει περίπου το ήμισυ του πετρελαίου που αντλεί ημερησίως η Exxon Mobil Corp.

Η China Petroleum, αλλιώς Sinopec, αύξησε την έρευνα πετρελαίου και την παραγωγή φυσικού αερίου και χημικών για να περιορίσει τις απώλειες από τη διΰλιση που προκλήθηκαν από τις μειώσεις των τιμών των καυσίμων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση. Η κερδοφορία στα διϋλιστήριά της που προμηθεύουν το 80% της ζήτησης στην Κίνα, θα βελτιωθεί, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχωρούν, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Sinopec σημείωσαν αύξηση έως 3,7%, φθάνοντας στα 5,33 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 12:13 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών. Ο δείκτης Hang Seng διαμορφώθηκε 0,2% χαμηλότερα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει 80,4 δισ. γιουάν φέτος, περισσότερα από τα 70 δισ. γιουάν που δαπάνησε για να επεκτείνει την εξερεύνηση και την παραγωγή χημικών. Οι επενδύσεις το εννεάμηνο της χρήσης ήταν 44,6 δισ. γιουάν.

Το εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 22%, φθάνοντας στα 34 δισ. γιουάν. Οι πωλήσεις αναρριχήθηκα στα 774 δισ. γιουάν, από 593 δισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα