Στο συρτάρι του ΥΠΕΝ μένει η επένδυση της BlackRock

[Academy Gardens] Δυσαρέσκεια για τις καθυστερήσεις από την εταιρεία η οποία δεν εγκαταλείπει το έργο ύψους 350 εκατ.
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 14:10
UPD:14:14
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Aπό την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Κολλημένη από το καλοκαίρι στο τελευταίο μίλι βρίσκεται η επένδυση της BlackRock, συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και εμπορίου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) με την ονομασία Academy Gardens.

Από το καλοκαίρι έως σήμερα, άγνωστο γιατί, το εγκεκριμένο από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που αφορά τη ρύθμιση των όρων και περιορισμών δόμησης σε τέσσερα οικοδομικά τετραγωνικά στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, που περιλαμβάνουν και το οικόπεδο προς αξιοποίηση, μένει στο συρτάρι του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) αναμένοντας υπογραφές για να οδεύσει στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαζί με το ΠΔ εκκρεμεί και η υπογραφή ενός μνημονίου προθέσεων μεταξύ της επενδυτικής εταιρείας και του ΥΠΕΝ, το οποίο αναφέρεται στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μέσω της ανάληψης δράσεων από την πλευρά του επενδυτή για τη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και δικτύου πεζοδρόμων, χώρων πρασίνου και περιβαλλοντικών δράσεων.  

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Artume (εταιρεία συμφερόντων της BlackRock η οποία κινεί την επένδυση) στην παρούσα συγκυρία από την πλευρά τους δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψης του έργου. Ωστόσο, προστίθεται ότι η επενδυτική εταιρεία αποθαρρύνεται από την ανυπαρξία χειρισμών κατάλληλων να προάγουν την όλη διαδικασία.

To ακίνητο

Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 22.550 τ.μ. Η μισθώσιμη επιφάνεια, εφόσον το έργο προχωρήσει, θα είναι συνολικά 55.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφο, ενώ στο υπόγειο θα κατασκευαστούν περί τις 1.750 θέσεις στάθμευσης. Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 2.000 άτομα, ενώ 1.600 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με τη λειτουργία του Academy Gardens.

Από το 2007 που έγινε η εξαγορά του πρώτου οικοπέδου, η Artume έχει επενδύσει συνολικά περί τα 127 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 90 εκατ. ευρώ για την αγορά της γης και τα υπόλοιπα για μελέτες και πληρωμές φόρων. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα