ΣΥΝ για «μίνι ασφαλιστικό»: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την εισφοροδιαφυγή

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 14:53

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το "μίνι-ασφαλιστικό" νομοσχέδιο προωθεί νέες προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις στις επιχειρήσεις για τις οφειλές τους, ύψους περίπου 3,2 δισ. € στα ασφαλιστικά Ταμεία. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύει τους μπαταχτσήδες εργοδότες που επιδίδονται σε συστηματική εισφοροδιαφυγή, εισφοροκλοπή και εισφοροαποφυγή, ενώ ουσιαστικά προτρέπει να παρανομήσουν και όσους εργοδότες είναι μέχρι σήμερα συνεπείς με τις θεσμοθετημένες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

Αυτό επισημαίνει ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εργατική πολιτική, με αφορμή την κατάθεση του σχετικού νομοσχέδιου χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΝ, «η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, ουσιαστικά τη νομιμοποιεί και την επεκτείνει με τις προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις που αποφάσισε σήμερα για τις παρανομούσες επιχειρήσεις, συνεχίζοντας το δρόμο που είχαν χαράξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ζήτημα».

«Μέριμνα της ελληνικής πολιτείας είναι να καταβάλλει όλες τις προσπάθειες, ώστε οι κακοί οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να οδηγούνται εκεί που πρέπει, να καταβάλουν τις οφειλές τους», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, η ρύθμιση για τους οφειλέτες που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, αποσκοπεί ακριβώς εκεί, στο να υποχρεωθούν δηλ. να καταβάλουν όσα οφείλουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα