Παγκόσμια διάσκεψη του ΟΟΣΑ στην Αθήνα για τις ΜμΕ 6-8/11

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 16:44

Παγκόσμια διάσκεψη του ΟΟΣΑ, με θέμα την εξάλειψη των εμποδίων πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ.Σιούφας, και ο αρμόδιος διευθυντής του Οργανισμού Sergio Arzeni.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Νοεμβρίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με συμμετοχή εκπροσώπων 62 χωρών και 15 οργανισμών.

Όπως τόνισε ο κ.Σιούφας, στο πλαίσιο της διάσκεψης θα παρουσιαστεί μελέτη που κωδικοποιεί τα κυριότερα εμπόδια για την πρόσβαση των μικρομεσαίων στη διεθνή αγορά. Μεταξύ αυτών, είναι η έλλειψη κεφαλαίου κίνησης, η δυσκολία εντοπισμού των ευκαιριών και η έλλειψη πληροφόρησης για τις αγορές.

Ο κ. Arzeni υπογράμμισε ότι το 93% των επιχιρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν λιγότερα από δέκα άτομα και πρόσθεσε πως η παγκοσμιοποίηση πρέπει να ωφελήσει όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο τις πολυεθνικές. Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι για πρώτη φορά τόσες πολλές χώρες δεσμεύονται για την εφαρμογή σχεδίου δράσης διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, ο διευθυντής του ΟΟΣΑ τόνισε πως το ωράριο πρέπει να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές. Είναι πολύ αργά -συμπλήρωσε- για να τεθούν πειρορισμοί, όμως -όπως επισήμανε- πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός, ώστε οι μεγάλες επιχειρήσεις να μη «στραγγαλίζουν» τις μικρές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα