Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τους κύριους δείκτες στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ να οδεύουν να κλείσουν σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Jiangxi Copper Co. οδηγούσαν τα κέρδη μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου και του χαλκού.

Οι εισηγμένες κινεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της China Mobile Ltd. σημείωναν κέρδη, μετά την ισχυροποίηση του γιουάν. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Sony Corp. μετά τη χθεσινή της ανακοίνωση ότι η θυγατρική εταιρεία της κατασκευής τσιπ, αντιμετωπίζει δικαστική έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για θέματα αντιτράστ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 132,94 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,6% και ο Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωνε άνοδο 0,6%.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε 0,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, μετά την ανακοίνωση της Β. Κορέας ότι θα επιστρέψει σε διπλωματικές συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της πιο αξιόλογης εταιρείας του δείκτη, κινούντο ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 16.386,86 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωνε άνοδο 0,3%. Την άνοδο οδηγούσαν οι μετοχές της Fujifilm Holdings Corp. μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Ο MSCI Asia-Pacific Materials Index αναρριχήθηκε 0,7%, σημειώνοντας τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων της περιφέρειας. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύθηκαν στο London Metal Exchange, σημείωσε χθες άνοδο 0,4%. Ο ψευδάργυρος αναρριχήθηκε 2,8%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,1%.

Στο μεταξύ το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 58,73 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του σε 14 μήνες. Νωρίτερα το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,58 δολ. το βαρέλι.

Το κινεζικό νόμισμα γιουάν, σημείωσε άνοδο 0,08%, φθάνοντας στα 7,8724 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 10:05 π.μ., στη Σαγκάη, μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ότι η Κίνα πρέπει να αυξήσει την ευελιξία του νομίσματος και να μειώσει την εξάρτησή της από τις εξαγωγές, για την οικονομική της ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα