Nissan, Mazda: Πρώτες στη μείωση πώλησης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 08:33

ΜΕΙΩΣΗ για 16ο συνεχόμενο μήνα, σημείωσαν οι πωλήσεις των ιαπωνικών αυτοκινήτων, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι πωλήσεις της Nissan Motor Co. και της Mazda Motor Corp., καθώς η έλλειψη νέων μοντέλων, αποθάρρυνε τους αγοραστές.

Οι πωλήσεις επιβατικών, φορτηγών και λεωφορείων – εκτός των μικρών οχημάτων – υποχώρησαν 6,2%, φθάνοντας στα 263.882 οχήματα τον Οκτώβριο, έναντι του Οκτωβρίου του 2005, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Automobile Dealers Association, με έδρα το Τόκυο. Οι πωλήσεις της Nissan, υποχώρησαν 8,2% και της Mazda σε ποσοστό της τάξης του 18%.

Η αγορά αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, εξαιρουμένων των μικρών οχημάτων, υποφέρει από τη μακροβιότερη μείωση των πωλήσεων από το 1999. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Nissan, Carlos Ghosn, έχει πει ότι η Ιαπωνία, η δεύτερη σε μέγεθος χώρα κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο, θα αποφύγει την έλλειψη νέων οχημάτων στο μέλλον, μετά τη παρουσίαση μόλις ενός νέου μοντέλου.

Οι πωλήσεις των μικρών αυτοκινήτων με κινητήρες όχι μεγαλύτερους των 0,66 λίτρων, αναρριχήθηκαν για 10ο μήνα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Japan Mini Vehicles Association. Τα μικρά αυτοκίνητα προσήλκυσαν τους αγοραστές με τους μικρότερους φόρους τους, αλλά και τα χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Οι μετοχές της Nissan σημείωσαν άνοδο 2,9%, φθάνοντας στα 1.441 γιέν η μία στις 2:18 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η Nissan πούλησε 39.454 οχήματα, ενώ οι πωλήσεις της Mazda ανήλθαν σε 13.722 αυτοκίνητα.

Η Toyota Motor Corp., η Honda Motor Co. και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, επιταχύνουν το λανσάρισμα νέων μοντέλων, σε μια προσπάθεια περιορισμού της μείωσης των πωλήσεων. Τον περασμένο μήνα, η Toyota λανσάρισε την ανασχεδιασμένη έκδοση του Corolla για πρώτη φορά από το 2000. H Honda ανανέωσε το CR-V, SUV και η Mitsubishi Motors Corp. άρχισε να πουλά το ανασχεδιασμένο Pajero SUV.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, πούλησε 126.217 αυτοκίνητα, εκτός των μοντέλων της Lexus, 6,6% λιγότερα. Οι πωλήσεις της Honda της τρίτης σε μέγεθος ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν 8,7%, στα 32.396 αυτοκίνητα και οι πωλήσεις της Mitsubishi Motors Corp. μειώθηκαν 10%, στα 5.285 αυτοκίνητα.

Η πληθώρα νέων μοντέλων μικρών αυτοκινήτων ώθησε τις πωλήσεις τους 1,2% υψηλότερα, στα 147.848 οχήματα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Japan Mini Vehicles Association.

Η Honda λανσάρισε το μοντέλο της Zest τον Μάρτιο, ενώ τον Ιούνιο η Fuji Heavy διέθεσε το Stella και η Daihatsu το Sonica. Η Mitsubishi Motors παρουσίασε τον Σεπτέμβριο το eK και η Daihatsu ανανέωσε το καλύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της, Move, τον μήνα που πέρασε. Η Suzuki Motor Corp. η μεγαλύτερη ιαπωνική κατασκευάστρια μικρών αυτοκινήτων θα λανσάρει στις 7 Νοεμβρίου το νέο μοντέλο της Cervo.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα