Suzuki: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη και πωλήσεις

Μετά την έντονη ζήτηση μικρών οχημάτων που καίνε λιγότερα καύσιμα
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 09:50

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψής της για τα καθαρά κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μικρών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, Suzuki Motor Corp., καθώς η ζήτηση για οχήματα που καίνε λιγότερα καύσιμα στο εσωτερικό, στην Ευρώπη και την Ινδία, αύξησε τα κέρδη της.

Η εταιρεία αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τα καθαρά της κέρδη κατά 9,1%, στα 72 δισ. γιέν (615 εκατ. δολ.) και την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της κατά 7,1%, στα 3 τρισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Suzuki επεκτείνει την παραγωγή της στην Ιαπωνία, την Ουγγαρία, την Ινδία και το Πακιστάν, για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για τα οχήματα αυτού του είδους, όπως το Swift και τo SX4. Σημειώνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πει ότι θα εμφανίσει κέρδη ρεκόρ για τέταρτο συνεχόμενο έτος τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, καθώς οι υψηλότερες τιμές της βενζίνης ωθούν ανοδικά τις πωλήσεις μικρότερων οχημάτων που καίνε λιγότερα καύσιμα.

Η υποχώρηση της αξίας του γιέν έναντι του δολαρίου και του ευρώ, αύξησε τα κέρδη λειτουργικά κέρδη της Suzuki, η οποία εξάγει μοντέλα όπως το SX4 και το Grand Vitara SUV.

Για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 27,5%, φθάνοντας στα 39,5 δισ. γιέν ή 81,48 γιέν ανά μετοχή, τους έξι μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, από 30,9 δισ. γιέν ή 56,86 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν 16,4%, φθάνοντας στο 1,48 τρισ. γιέν.

Οι μετοχές της Suzuki σημείωσαν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 3.340 γιέν η μία στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα