Continental AG: Μείωση των κερδών από το υψηλό κόστος αναδιάρθρωσης

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 11:42

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 27%, αποτέλεσμα των δαπανών αναδιοργάνωσης του μη κερδοφόρου σκέλους ελαστικών στις ΗΠΑ και την ενσωμάτωσης του σκέλους ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της Motorola Inc. εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τέταρτης σε μέγεθος βιομηχανίας ελαστικών στον κόσμο, Continental AG.

Τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στα 234,9 εκατ. ευρώ (300 εκατ. δολ.) ή 1,52 ευρώ ανά μετοχή από 322 εκατ. ευρώ ή 2,11 ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο στα 259 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 8,2% φθάνοντας στα 3,71 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Manfred Wennemer, που επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην εξαγορά δραστηριοτήτων ηλεκτρονικών του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έπρεπε νε περιορίσει την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και να μειώσει την παραγωγή για τα αυτοκίνητα το τρίμηνο, με υψηλότερη παραγωγικότητα. Η Continental αντιμετωπίζει την ανάπτυξη της Michelin & Cie., της μεγαλύτερης εταιρείας ελαστικών αυτοκινήτων στον κόσμο, η οποία στις 24 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 4,9%, μετά την αύξηση των τιμών των ελαστικών και την πώληση περισσότερων ελαστικών για φορτηγά αυτοκίνητα.

Η γερμανική βιομηχανία ελαστικών επανέλαβε τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων στο σύνολο της χρήσης και των προ φόρων και τόκων κερδών. Το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία εκτιμά ότι θα μειώσει περαιτέρω το κόστος από την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και για αύξηση κατά 75 εκατ. ευρώ των προ φόρων και τόκων κερδών, από τον περιορισμό των προνομίων συνταξιοδότησης.

Οι μετοχές της Continental υποχωρούσαν έως 2,22 ευρώ η μία σήμερα στη Φραγκφούρτη, φθάνοντας τα 85,40 ευρώ η μία και ήταν 1,8% χαμηλότερα, στα 86,05 ευρώ η μία στις 9:22 π.μ., τοπική ώρα. Φέτος οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 15%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε περίπου 12,5 δισ. ευρώ.

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη μειώθηκαν στα 394,1 εκατ. ευρώ, από 450,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBIT, υποχώρησαν 10,6%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα στοιχεία του 2005, περιλαμβάνουν έκτακτα έσοδα 100,7 εκατ. ευρώ από την τροποποίηση προνομίων συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του καουτσούκ ήταν 40% υψηλότερες το τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι υψηλότερες δαπάνες μείωσαν τα προ φόρων και τόκων κέρδη κατά 208 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του έτους.

Η εταιρεία πουλά ελαστικά με το σήμα Continental, Uniroyal και General. Στις ΗΠΑ διαθέτει εργοστάσια στο Τενεσί, το Μίτσιγκαν, την Τζώρτζια, το Τέξας, το Ιλινόϊς και το Κεντάκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα