Tate & Lyle: 22% υψηλότερα κέρδη από την αιθανόλη και το σιρόπι

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 11:57

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 22%, μετά τις υψηλότερες πωλήσεις αιθανόλης και γλυκαντικών προϊόντων από καλαμπόκι στις ΗΠΑ και το Μεξικό, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της εταιρείας Tate & Lyle Plc, που παράγει τη γλυκαντική – χωρίς ζάχαρη – ουσία, με το σήμα Splenda.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 115 εκατ. λίρες στερλίνες (219 εκατ. δολ.) ή 23,5 πένες ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 94 εκατ. λίρες ή 19,5 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 9,2%, φθάνοντας στα 2,04 δισ. δολάρια.

Η Tate & Lyle απομάκρυνε το ενδιαφέρον από τα προϊόντα ζάχαρης στην Ευρώπη, μετά τους περιορισμούς που επέβαλε στις εξαγωγές της περιφέρειας η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής Iain Ferguson, θέλει να επεκταθεί σε ουσίες με υψηλότερη κερδοφορία στη Β. Αμερική, όπως στα υποκατάστατα ζάχαρης, την αιθανόλη και το σιρόπι φρουκτόζης του καλαμποκιού, που χρησιμοποιείται στα αναψυκτικά της Coca-Cola Co. και της PepsiCo Inc.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4 πένες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 784 πένες η μία στις 8:05 π.μ. στο Λονδίνο. Πέρυσι οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 68%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 3,8 δισ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα