CVS: Σημαντικό «όπλο» η εξαγορά της Caremark

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 09:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Caremark RX Inc., αντί ποσού 21 δισ. δολ., με στόχο τη διατήρηση των παραγγελιών φαρμάκων μέσω ταχυδρομείου, αντισταθμίζοντας τη μείωση των πωλήσεων ξυριστικών μηχανών, σόδας και καλλυντικών, έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων των ΗΠΑ, CVS Corp.

Η συμφωνία θέτει τη CVS και στα δύο μέτωπα του πολέμου μεταξύ των φαρμακείων και των προνομίων από τη διαχείριση φαρμάκων. Η Caremark και οι ανταγωνίστριές της, μειώνουν το κόστος των υπαλλήλων και των ασφαλιστικών εταιρειών, οδηγώντας τους ασθενείς σε αντίγραφα φαρμάκων που είναι φθηνότερα μέσω του ταχυδρομείου, αποσπώντας χιλιάδες κόσμου από τα φαρμακεία. Τώρα οι διαχειρίστριες φαρμακείων πιέζουν για τον περιορισμό των παραγγελιών μέσω ταχυδρομείου. Τώρα η CVS αρχίσει να μάχεται αυτής τα κατάστασης, σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Η Medco Health Solutions Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης φαρμάκων των ΗΠΑ, η δεύτερη σε μέγεθος, Caremark και η τρίτη, Express Scripts Inc., πουλούν περίπου τέσσερα σε κάθε 10 συνταγογραφημένα φάρμακα μέσω του ταχυδρομείου.

Οι μετοχές της Caremark υποχώρησαν κατά 1,06 δολ., ποσοστό 2,1%, φθάνοντας χθες στα 48,17 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, ενώ οι μετοχές της CVS υποχώρησαν 2,32 δολ., φθάνοντας στα 29,06 δολ. η μία.

Οι επενδυτές θα λάβουν 1,67 μετοχές της CVS για κάθε μία μετοχή της Caremark, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η εμπορική συναλλαγή, αξιολογεί την Caremark στα 48,53 δολ. ανά μετοχή, 1% λιγότερο από την τιμή κλεισίματος των μετοχών στις 31 Οκτωβρίου. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της CVS, Tom Ryan θα διατηρήσει τη θέση του CEO και ο CEO της Caremark θα γίνει πρόεδρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα