Κομισιόν: Παραπομπή της Ιρλανδίας στο Ευρωδικαστήριο για μη ανάκτηση φόρων από την Apple

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 13:31
UPD:05/10/2017 12:24
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ιρλανδία διότι, όπως επισημαίνει, απέτυχε να ανακτήσει οφειλόμενους φόρους ύψους έως 13 δισ. ευρώ από την Apple.

Η Κομισιόν ζήτησε από τον αμερικανικό τεχνολογικό όμιλο τον Αύγουστο του 2016 να πληρώσει μη καταβληθέντες φόρους καθώς έκρινε ότι η εταιρεία είχε λάβει παράνομη κρατική βοήθεια.

«Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Κομισιόν υιοθέτησε αυτή την απόφαση και η Ιρλανδία δεν έχει ακόμα ανακτήσει τα χρήματα, ούτε εν μέρει», ανέφερε σε ανακοίνωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ

«Εμείς, φυσικά, κατανοούμε ότι η ανάκτηση σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο περίπλοκη απ’ ό,τι σε άλλες, και είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε. Αλλά τα κράτη-μέλη πρέπει να σημειώνουν επαρκή πρόοδο για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η Κομισιόν ζητεί από την Amazon, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων, την καταβολή περίπου 250 εκατ. ευρώ σε φόρους στο Λουξεμβούργο, λέγοντας ότι απολάμβανε αθέμιτα φορολογικά προνόμια από το 2003.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα