Westpac: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη από τον δανεισμό

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 12:00

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα της αύξησης των πιστώσεων μέσω καρτών και των δανείων κατόπιν υποθήκης, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της Αυστραλίας, Westpac Banking Corp.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,2 δισ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 1,44 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της δανείστριας κινήθηκαν πτωτικά μετά την πρόβλεψη για περαιτέρω μείωση των περιθωρίων κέρδους.

Η Westpac είναι η τρίτη κατά σειρά τράπεζα της Αυστραλίας που ανακοινώνει κέρδη ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα, καθώς η ανεργία διατηρείται στα χαμηλότερα επίπεδα 30 ετών, περιορίζοντας τα επισφαλή δάνεια και η οικονομία εισέρχεται στον 16ο συνεχόμενο χρόνο ανάπτυξης. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, David Morgan, αύξησε τον δανεισμό, χρεώνοντας χαμηλότερο επιτόκιο, περιορίζοντας τα περιθώρια κέρδους.

Οι μετοχές της Westpac έκλεισαν σήμερα 21 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 0,9%, στα 23,80 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 4,6% και είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα