Παρουσίαση της κοινής πλατφόρμας Χ.Α.-ΧΑΚ στο Λονδίνο

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 17:51

Η Κοινή Πλατφόρμα υποστήριξης της λειτουργίας των Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) παρουσιάστηκε σήμερα στο Λονδίνο.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της BNP Paribas, έλαβαν μέρος φορείς της αγοράς (χρηματιστηριακές εταιρείες, θεματοφύλακες, θεσμικοί επενδυτές) και πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από 10 Κυπριακές εταιρίες (Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα, Louis Group, Vision International, Muskita Aluminium Industries, A. Tsokkos Hotels, SFS Group, Logicom Public και Options Cassoulides)

«Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση στο χώρο των χρηματιστηρίων, είναι σαφές, ότι οι ταχύτατες αλλαγές που επιτελούνται, στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη τη γειτονιά μας. Πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη λειτουργία της Κοινής Πλατφόρμας με την Κύπρο, αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα και για τα άλλα Χρηματιστήρια που θα επιθυμούσαν να συνεργαστούν, αφού τους δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα διεθνή κεφάλαια που επενδύουν στην Ελληνική Αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος.

«Ταυτόχρονα, η Κοινή Πλατφόρμα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του κόστους λειτουργίας των αγορών, καθώς και του κόστους πρόσβασης των επενδυτών. Η Κοινή Πλατφόρμα αποτελεί για εμάς, την απάντηση στις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. 'Ακης Κλεάνθους, παρουσίασε στους συμμετέχοντες την Κυπριακή Οικονομία καθώς και τα μεγέθη και τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα