Lannet: Συμφωνία με Craig Wireless Hellas

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 18:13

Οριστική εμπορική συμφωνία υπέγραψαν σήμερα η Lannet Communications και η Craig Wireless Hellas, βάσει της οποίας η Lannet θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο WiMAX που αναπτύσσει η Craig Wireless στην Ελλάδα, για την προώθηση των ευρυζωνικών της υπηρεσιών.

H συμφωνία υπεγράφη για αρχική διάρκεια τριών ετών, με δυνατότητα διαδοχικών ανανεώσεων.

Tο τίμημα της συμφωνίας έχει καθοριστεί με βάση το φάσμα των υπηρεσιών που θα προσφέρoνται μέσω του δικτύου WiMAX στην ελληνική αγορά.

Η κατασκευή των υποδομών WiMAX εκ μέρους της Craig Wireless θα είναι σταδιακή, αρχόμενη από την Αττική, επεκτεινόμενη σταδιακά στο υπόλοιπο της ελληνικής επικράτειας και αντιπροσωπεύοντας μια συνολική επένδυση της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχα, η Lannet θα προβεί σε επενδύσεις της τάξεως των 35 εκατομμυρίων ευρώ σε τερματικό εξοπλισμό συνδρομητών (CPE’s) και συναφή συστήματα για την προσφορά των ευρυζωνικών της υπηρεσιών μέσω των υποδομών της Craig Wireless Hellas.

Η Craig Wireless, είναι πάροχος ασύρματων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και δικτύων με έδρα τον Καναδά, που εξειδικεύεται στην παροχή ευρυζωνικών εφαρμογών. Το 2005 η ΕΕΤΤ ενέκρινε την εξαγορά εκ μέρους της Aδείας ασύρματης πρόσβασης στα 3.5 GHz.

Βάσει της συμφωνίας, η Lannet διαθέτει πλέον πρόσβαση στην απαραίτητη υποδομή που θα εξυπηρετεί την απρόσκοπτη απευθείας διάθεση των υπηρεσιών ευρέως φάσματος (broadband) τόσο σε οικιακούς χρήστες όσο και σε εταιρικούς της πελάτες σε όλη τη χώρα. Το δίκτυο Της Craig Wireless με την προγραμματιζόμενη μορφή και δομή του, χωρίς να υπολογιστούν οι τυχόν μελλοντικές επεκτάσεις του, θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρυζωνικούς συνδρομητές κάθε τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα