Uber: Κίνηση- έκπληξη από τον Καλάνικ

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 23:11
UPD:23:50
REUTERS/Danish Siddiqui

FILE PHOTO - Uber CEO Travis Kalanick speaks to students during an interaction at the Indian Institute of Technology (IIT) campus in Mumbai, India, January 19, 2016. REUTERS/Danish Siddiqui/File photo

Στον διορισμό δύο νέων στελεχών στο διοικητικό συμβούλιο της Uber προέβη ο συνιδρυτής της, Τράβις Καλάνικ σε μία αιφνίδια κίνηση, η οποία φαίνεται να αναζωπυρώνει τη μάχη εξουσίας στους κόλπους της εταρείας. Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο, κατά την οποία οι προκλήσεις, σε ρυθμιστικό και νομικό επίπεδο, για την εταρεία πληθαίνουν. 

Πηγές από το περιβάλλον του Καλάνικ ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να προλάβει τις αποφάσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Ντάρα Κοσροβσάχι, ο οποίος θέλει να αναδιαρθώσει ριζικά τη διοίκηση με στόχο να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο επί των σημαντικών αποφάσεων και να αποκαταστήσει την πληγωμένη εικόνα της εταιρείας, που προσφέρει υπηρεσίες εκμίσθωσης ταξί και οχημάτων με μη επαγγελματίες οδηγούς, μέσω κινητου. 

Η Uber σε ανακοίνωσή της εξέφρασε "έκπληξη" για τον διορισμό των νέων στελεχών, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονταν διχασμένοι. Η Βenchmark Capital, εκ των επενδυτών, που είχαν πιέσει τον Καλάνικ να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος στις αρχές καλοκαιριού, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα