Sina: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά την πρόβλεψη για υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το τρέχον τρίμηνο
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 09:53

ΑΝΟΔΟ σημείωσαν οι μετοχές της Sina Corp., ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου Iternet portal στην Κίνα, μετά την πρόβλεψη για τις πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 4% στις ΗΠΑ, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, πριν κλείσουν 3,4% υψηλότερα, φθάνοντας στα 27,60 δολ. η μία. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Σαγκάη, είπε ότι οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να κυμανθούν από 53 έως 56 εκατ. δολ., έναντι της πρόβλεψης των 14 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial για πωλήσεις ύψους 52,1 εκατ. δολαρίων.

Εταιρείες, όπως η Lenovo Group Ltd. δαπανούν περισσότερα για online διαφημίσεις, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών του Ιnternet. Ο αριθμός των χρηστών στην Κίνα, αναμένεται να αυξηθεί 88% σε τέσσερα χρόνια, φθάνοντας στα 232 εκατ. δολ., σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IResearch Inc., που εδρεύει στη Σαγκάη. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Sina, Charles Chao, προσθέτει αποκλειστικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων βίντεο με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Chelsea Football Club, για να προσελκύσει χρήστες και να αυξήσει τις πωλήσεις των διαφημίσεων.

Οι μετοχές της Sina σημείωσαν άνοδο 85 σεντς, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 26,68 δολ. η μία στο Nasdaq, μία ημέρα πριν η εταιρεία κάνει την πρόβλεψη για τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 10,5%, έναντι ανόδου 22,5% των μετοχών της ανταγωνίστριάς της Sohu.com Inc. και των μετοχών της NetEase.com Inc., που σημείωσαν άνοδο 16,6%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 10,7 εκατ. δολ. ή 19 σεντς ανά μετοχή από 9,1 εκατ. δολ. ή 16 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 13%, φθάνοντας στα 56,1 εκατ. δολ., από 49,6 εκατ. δολάρια. Η Sina, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 11,38 εκατ. δολ., σε πωλήσεις 52,6 εκατ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα