Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 09:59
UPD:10:12

Fortius Finance: «Οι ανησυχίες των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα για μια πιθανή πτώση των ξένων δεικτών

μεταφράστηκαν σε ρευστοποιήσεις αλλά και σε αύξηση του discount στα προθεσμιακά συμβόλαια των δεικτών FTSE λήξης Νοεμβρίου. Η ξαφνική και σημαντική υποχώρηση των ξένων δεικτών με αφορμή τα μακροοικονομικά στοιχεία, απαιτεί αυξημένα ανακλαστικά εκ μέρους του επενδυτικού κοινού στην τρέχουσα φάση, καθώς σε περίπτωση περαιτέρω σημαντικής υποχώρησής τους, ο ΓΔ κατά πάσα πιθανότητα θα τους ακολουθήσει με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

»Μπορεί όπως έχουμε αναφέρει το ενδιαφέρον στο εσωτερικό να στρέφεται στα αποτελέσματα 9μήνου, αλλά και η κίνηση των ξένων δεικτών, η οποία αποτέλεσε ουσιαστικό σημείο αναφοράς για την πορεία του ΧΑ τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορεί να αγνοηθεί. Κατά συνέπεια σημεία αναφοράς για σήμερα θα αποτελέσουν η κίνηση των ξένων δεικτών και η πορεία της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου λόγω ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που ανακοινώνονται στις 15:30, καθώς αυτά ήταν που χθες προκάλεσαν την πτώση και μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο και σήμερα, με μεγαλύτερες όμως επιπτώσεις στην Wall Street και στο DJIA, ο οποίος χθες «κράτησε» τις 12.000 μονάδες. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως η διακράτηση των 4.127 μονάδων εκ μέρους του ΓΔ».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά ακολούθησε χθες τις διεθνείς αγορές και πραγματοποίησε ζημιές με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να δίνουν τον τόνο. Μετοχές όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ και η ΕΕΕΚ πραγματοποίησαν κέρδη και περιόρισαν τις απώλειες της αγοράς. Εμμένουμε στις απόψεις μας και πιστεύουμε πως η αγορά θα κινηθεί γύρω από τα παρόντα επίπεδα και ίσως χαμηλότερα».

Aspis Securities: «Υποχώρησαν χθες οι αµερικανικές µετοχές, καθώς το µοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναµενόµενο και αυτό δηµιουργεί ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις. Πτωτικά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς ο διοικητής της ΕΚΤ αν και άφησε αµετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ, δήλωσε ωστόσο ότι είναι πολύ χαµηλά αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόµενο αύξησής τους το Δεκέµβριο. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση µικτών τάσεων τόσο στις διεθνείς όσο και την εγχώρια αγορά, εν αναµονή σηµαντικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ».

Praxis Securities: «Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ με τις οποίες παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων άσκησε αρνητική επίδραση στις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, τάση η οποία ενδέχεται να συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση επηρεάζοντας αρνητικά την πορεία της εγχώρια κεφαλαιαγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα