BSkyB: 17% η μείωση των κερδών

Από το κόστος παροχής υπηρεσιών Internet
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 10:12

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 17%, αποτέλεσμα του κόστους για την έναρξη παροχής υπηρεσιών Internet, εμφάνισε η British Sky Broadcasting Group Plc, η συνδρομητική τηλεόραση της οποίας προεδρεύει ο Rupert Murdoch.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 116 εκατ. λίρες στερλίνες (221 εκατ. δολ.) ή 6,5 πένες ανά μετοχή, από 140 εκατ. λίρες ή 7,5 πένες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Βρετανία. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

O ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, James Murdoch, πρόσθεσε 74.000 συνδρομητές, μετά την έναρξη της παροχής υπηρεσιών Internet υψηλής ταχύτητας, τον Αύγουστο. Η BSkyB, αγόρασε την εταιρεία παροχής Internet, Easynet Group Plc, αντί 234 εκατ. λιρών φέτος και θα δαπανήσει επιπλέον 400 εκατ. λίρες στερλίνες μέσα στα τρία επόμενα χρόνια για να προσελκύσει νέους πελάτες και να μειώσει την απώλεια πελατών.

Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 11%, φθάνοντας στο 1,07 δισ. λίρες. Τα έσοδα, ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στο 1,08 δισ. λίρες.

Οι μετοχές της BSkyB σημείωσαν άνοδο 8 πένες, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 550 πένες η μία χθες στο Λονδίνο. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος, έχουν σημειώσει άνοδο 11%.

Σήμερα η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την γενική ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων της στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα