Εγκαιρα έτοιμοι οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί των ΟΤΑ ενόψει Δ'ΚΠΣ

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 14:22

Για την πορεία οργάνωσης των υποστηρικτικών μηχανισμών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, ενόψει της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου 2007 - 2013, ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

«Είναι γνωστό ότι το Δ’ Κ.Π.Σ., στο μεγαλύτερο μέρος του -πάνω από 80%- πηγαίνει στην Περιφέρεια και ιδίως στους ΟΤΑ», είπε ο υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης, τονίζοντας ότι οι ΟΤΑ «θα παίξουν έναν σημαντικότατο ρόλο σε ό,τι αφορά την απορρόφηση του Δ’ Κ.Π.Σ. και, επομένως, στην ανάπτυξη της Χώρας». Για αυτό, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, πρέπει να έχουν όλους τους μηχανισμούς που απαιτούνται για να μπορέσουν ν’ αντεπεξέλθουν σ’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, χωρίς -όπως διευκρίνισε- να θιγεί ούτε κατ’ ελάχιστον η αυτοτέλειά τους.

«Ήδη προχωράμε, σε συνεννόηση με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και την Ε.Ν.Α.Ε., ώστε να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως και η απορρόφηση του Δ’ Κ.Π.Σ. να είναι η πιο ομαλή που είχαμε μέχρι σήμερα. Η πικρή εμπειρία των τριών πρώτων χρόνων του Γ’ Κ.Π.Σ. από την πλευρά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να επαναληφθεί», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα