Τετ α τετ Καραμούζη – Λαγκάρντ για τις τράπεζες

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 14:49
UPD:15:27
REUTERS/Jacky Naegelen

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ αναμένεται ότι θα επιχειρήσει να πείσει τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών.

Τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντήσει σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης, με αντικείμενο τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η συνάντηση θα γίνει στο Λονδίνο, από όπου νωρίτερα σήμερα ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν περιέγραψε τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στο Ταμείο και την ΕΚΤ για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ έχει αποδεχθεί πρόταση του ΠτΔ για επίσκεψη στην Αθήνα, ωστόσο, δεν έχει ορίσει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία, προφανώς λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα μετά την πρωτοβουλία του ΔΝΤ να εγείρει ζήτημα ως προς την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ, ο οποίος συνοδεύεται από υψηλόβαθμους εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών, αναμένεται ότι θα επιχειρήσει να πείσει τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να πέσουν οι τόνοι γύρω από το ζήτημα. Τραπεζικοί κύκλοι ερμηνεύουν μάλιστα ως προάγγελο προς αυτήν την κατεύθυνση την πρωινή δήλωση Τόμσεν.

Σημειωτέον, το στέλεχος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για αστάθεια στις ελληνικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας πάντως την ανάγκη για μια «καθαρή» μεσοπρόθεσμη στρατηγική στην αντιμετώπιση των εξαιρετικά υψηλών μη εξυπηρετούμενων δανείων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα