Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 10:53
UPD:10:55
REUTERS/STAFF

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να προσφέρει στήριξη, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείτο ο όμιλος H&M μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του.

Ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,7% σε υψηλό επτά εβδομάδων, χάρη στις προσδοκίες για σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής ύστερα από τις δηλώσεις της επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζάνετ Γέλεν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα κέρδη των τραπεζικών τίτλων βοήθησαν να αντισταθμιστεί η υποχώρηση των μετοχών πρώτων υλών, που σημείωσαν πτώση λόγω της μείωσης των τιμών του χαλκού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραφε νωρίτερα οριακές διακυμάνσεις, κινούμενος μόλις κάτω από το υψηλό διμήνου που σημείωσε χθες εν αναμονή της πρότασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Η H&M κατέγραψε νωρίτερα πτώση μεγαλύτερη του 5%. Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων ανακοίνωσε οριακά μικρότερη μείωση από την αναμενόμενη στα τριμηνιαία προ φόρων κέρδη της και είπε ότι οι πωλήσεις της επιβραδύνθηκαν κάπως στα τέλη Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα