ΔΝΤ για stress tests ελληνικών τραπεζών: Αναμένουμε λύση σύντομα

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 21:55
UPD:28/09/2017 00:45
EPA/JIM LO SCALZO

«Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών για το θέμα των stress tests των ελληνικών τραπεζών.

Ερωτηθείς για τις αναφορές του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις οποίες προκύπτει πως ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ανακοινώσει νωρίτερα τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, ο εκπρόσωπος του Ταμείου σημείωσε πως το ΔΝΤ αναμένει το ζήτημα να επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε επίσης ότι τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα