Despec Hellas: Παραγωγικές επενδύσεις άνω των 6,5 δισ. το 2002

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2001 17:36

Την απόσχιση του κλάδου διανομής αναλώσιμων προϊόντων πληροφορικής, την εισφορά του στην εταιρεία Compu Supplies και τη μετατροπή της Despec Hellas σε εταιρεία συμμετοχών στην υψηλή τεχνολογία και πληροφορική, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Ταυτόχρονα ενέκρινε τη μετονομασία της εισηγμένης σε Ντεσπέκ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Τεχνολογίας (DESPEC TECHNOLOGY HOLDINGS SA) καθώς επίσης και της Compu Supplies σε Despec Hellas.

Η μετατροπή της εισηγμένης Despec Hellas αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία συγχώνευσης με την ολλανδική πολυεθνική συμμετοχών VDDG. Η διοίκηση της Despec Hellas εκτιμά ότι το σύνολο των διαδικασιών θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2002.

Η νέα εταιρεία το 2002 αναμένεται να παρουσιάσει ενοποιημένο κύκλο εργασιών άνω των 250 δισ. δρχ. και καθαρά προ φόρων κέρδη που θα υπερβαίνουν τα 10 δισ. δρχ. Τέλος, ο όμιλος προχωρά στην ανέγερση νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων περιφερειακών και αναλώσιμων στην περιοχή της Θήβας. Η νέα επένδυση, για το προσεχές έτος, θα υπερβεί τα 6,5 δισ. δρχ. και θα ολοκληρωθεί εντός του 2002. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης η ετήσια παραγωγική δυνατότητα του ομίλου μόνο στον τομέα της προϊόντων ψηφιακής αποθήκευσης θα ξεπερνά τα 120 εκατ. τεμάχια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα