MMC: Δημιουργία πόλης στη Σ. Αραβία, 30 δισ. δολ.

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 10:22

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για την ανάπτυξη μιας νέας πόλης προϋπολογισμού 30 δισ. δολ. στη Σαουδική Αραβία με την Saudi Binladin Group, καλύπτοντας την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής αργού πετρελαίου στον κόσμο, απέκτησε η MMC Corp., η κατασκευαστική εταιρεία της Μαλαισίας, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν φέτος άνοδο 69%.

Οι εταιρείες, θα κατασκευάσουν λιμάνια, κατοικίες, γραφεία και βιομηχανίες μέσα σε τρεις δεκαετίες στην Jizan Economic City, 725 χιλιόμετρα νοτίως της Τζέντα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της MMC.

Η MMC, η ναυαρχίδα του επιχειρηματία Syed Mokhtar Al- Bukhary, μαζί με άλλους ομίλους της Μαλαισίας, προσπαθούν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της οικονομικής έκρηξης στον Περσικό Κόλπο. Η Σαουδική Αραβία κατασκευάζει την τέταρτη νέα πόλη της σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, να κατασκευάσει νέες βιομηχανίες και να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

Το κύριο μέρος του σχεδίου έχει ολοκληρωθεί και οι λεπτομέρειες της εκτέλεσής του και της χρηματοδότησης, θα ανακοινωθούν αργότερα, σύμφωνα με την MMC.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας, που εδρεύει στην Κουάλα Λουμπούρ, ανεστάλη σήμερα, λόγω της ανακοίνωσης. Στις 3 Νοεμβρίου οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 12 σεν, ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 3,36 ρίνγκιτ η μία, τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 11% φέτος.

Ο όμιλος της Σαουδικής Αραβίας, BinLadin, με έδρα τη Τζέντα έχει συμφέροντα στην ανάπτυξη του real estate, σε καταναλωτικά αγαθά, στον τραπεζικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα