Endesa: Στα ύψη οι μετοχές μετά την αύξηση του μεριδίου της Acciona

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 11:11

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Endesa SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Ισπανίας, μετά την έγκριση να κατέχει περίπου το 1/4 των μετοχών της, αναγκάζοντας έτσι την γερμανική Ε.ΟΝ AG να αυξήσει την προσφορά της ύψους 37,1 δισ. ευρώ (47,1 δισ. δολ.) για την Endesa.

Oι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως 1,2%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 35,75 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 35,71 ευρώ η μία στις 9:17 π.μ. στη Μαδρίτη.

Η Acciona SA, η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ισπανίας, απέσπασε στις 3 Νοεμβρίου την έγκριση των αρμοδίων αρχών, να αυξήσει το μερίδιό της στην Endesa από το 10% που κατέχει σήμερα, απόφαση, για την οποία οι αναλυτές λένε ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση της προσφοράς από τον Ε.ΟΝ.

Η Endesa διαθέτει εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας και πελάτες από τη Χιλή έως την Πολωνία. Η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει προσπαθήσει να σταματήσει την Ε.ΟΝ, τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης από την εξαγορά της Endesa.

H E.ON, αύξησε κατά 38% την προσφορά της τον Σεπτέμβριο, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Acciona ότι αγόρασε το 10% της Endesa με σκοπό να αποθαρρύνει τους επενδυτές να πουλήσουν τα μερίδιά τους στην κατασκευαστική εταιρεία. Η Ε.ΟΝ από την πλευρά της μήνυσε την κατασκευαστική εταιρεία σε δικαστήριο των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα