Επιχειρηματική αποστολή στο Μόναχο

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 14:29

Αναχώρησε χθες ομάδα επιχειρηματιών από τη Βόρεια Ελλάδα με προορισμό το Μόναχο, στο πλαίσιο σχετικής επιχειρηματικής αποστολής υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα οικονομικής διπλωματίας κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Για την αρτιότερη προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου συνάντηση στα γραφεία του ΣΒΒΕ μεταξύ του Υφυπουργού κ. Στυλιανίδη και των συμμετεχόντων επιχειρηματιών στην αποστολή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανάλυση του προγράμματος και ανταλλαγή απόψεων για την επαύξηση της αποτελεσματικότητας της αποστολής.

Ο ΣΒΒΕ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά του Υφυπουργού κ. Στυλιανίδη έχει εξαιρετική σημασία για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, αφού μέσω αυτής υλοποιούνται οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που αφορούν την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής.

Εκτιμά επίσης ότι αποτελεί καινοτομία για τη χώρα μας στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας, αφού για πρώτη φορά διοργανώνεται επιχειρηματική αποστολή μεταξύ δυο περιφερειών (Βόρειας Ελλάδας – Βαυαρίας) και όχι μεταξύ χωρών, όπως είναι το σύνηθες, και, πρόκειται για «τολμηρό» εγχείρημα, αφού οι έλληνες επιχειρηματίες με τη συγκεκριμένη αποστολή δεν απευθύνονται σε αγορά χώρας λιγότερο αναπτυγμένης από τη δική μας (π.χ. χώρες των Βαλκανίων), αλλά στην ώριμη και απαιτητική αγορά της Γερμανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα