Άνοιγμα με μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 11:00
UPD:11:04
REUTERS/STAFF

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση για τις επικείμενες διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, δεδομένου ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξασφάλισε μια τέταρτη θητεία αλλά τα ποσοστά του κόμματός της αποδυναμώθηκαν λόγω της αύξησης της στήριξης προς την ακροδεξιά.

Η αντίδραση στις χρηματιστηριακές αγορές ήταν πιο υποτονική σε σχέση με την αγορά συναλλάγματος, όπου το ευρώ δέχθηκε πλήγμα αν και οι περισσότεροι περιφερειακοί χρηματιστηριακοί δείκτες ήταν αμετάβλητοι ή σημείωναν μικρές απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα μικρές διακυμάνσεις ενώ τα bluechips της Ευρωζώνης σημείωσαν πτώση κατά 0,1%. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,1%.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX σημείωσε πτώση 0,6% στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην Ισπανία για την εκστρατεία ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,4% στο 1,1912 δολάριο αλλά ήταν ενισχυμένο έναντι του ελβετικού φράγκου και αμετάβλητο σε γενικές γραμμές έναντι του ιαπωνικού γεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα