ΠΑΣΟΚ: «Η άρση της επιτήρησης δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς»

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 18:39

« Η άρση της επιτήρησης δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς και δηλώσεις αυτοϊκανοποίησης από τους εμπνευστές και χειριστές του colpo grosso της “απογραφής”. Γιατί η οικονομία είναι το μεγάλο θύμα αυτής της επιλογής και οι πολίτες της Ελλάδας δεν δέχονται να είναι τα πειραματόζωα της νεοδημοκρατικής οικονομικής πολιτικής».

Αυτό υπογραμμίζει ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/06/1262458.htm http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/06/1262407.htm .

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που έκανε δήθεν απογραφή με στοιχεία που μαγείρεψε η ίδια (όπως αποκάλυψε προσφάτως ο κ. Αλμούνια), έτσι ώστε να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτήρηση. Τώρα, με τα ίδια μέσα, η κυβέρνηση μεθοδεύει την έξοδο από την επιτήρηση, χωρίς όμως η χώρα να πάψει να πληρώνει βαριά αυτές τις επιλογές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, «η τριετία της “απογραφής” διαμόρφωσε και διευκόλυνε ένα σταθερό πλαίσιο επιλογών της οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ., που δεν θα μεταβληθεί με την προβλεπόμενη άρση της επιτήρησης. Το εισόδημα των Ελλήνων θα μειώνεται σταθερά, ενώ η ακρίβεια θα εκτινάσσεται. Η δρομολόγηση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου, θα ενταθεί και θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο. Η συντριβή της μικρομεσαίας επιχείρησης συμπεριλαμβάνει πλέον ορατά τον αφελληνισμό των επιχειρήσεων που παραδίδονται σε ξένους ομίλους και επενδυτικά funds.

Ο υπερδανεισμός των νοικοκυριών, η αύξηση της έμμεσης φορολογίας, η βίαιη ανακατανομή πλούτου υπέρ των ολίγων και εις βάρος των πολλών, είναι τα μόνιμα και σταθερά γνωρίσματα των επιλογών της Ν.Δ., που χρησιμοποίησε την “απογραφή” και την επιτήρηση ως πρόσχημα για την επιβολή τους.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για αλχημείες και κουτοπονηριές στους χειρισμούς των δημοσίων οικονομικών και του κύρους της χώρας, που όπως επισημαίνεται, συνεχίζονται με την πρωτοφανή εκτίναξη του ΑΕΠ, «μεταβάλλοντας εν μία νυκτί την Ελλάδα πλουσιότερη κατά 25%, αλλά και τους Έλληνες σταθερά φτωχότερους». «Μόνον έτσι εξηγείται γιατί παρά τον αναπάντεχο πλουτισμό , δεν υπάρχουν τα χρήματα για την παιδεία, τους δασκάλους και τους αστυνομικούς. Και δεν πρόκειται για δήθεν παράλογα αιτήματα από κοινωνικές ομάδες αλλά πρόκειται για ξεκάθαρες προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. που τώρα ξεχνιούνται. Μπορεί οι αριθμοί έτσι όπως τους μαγειρεύει η κυβέρνηση να ευημερούν και να δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα, αλλά οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τη σκληρή πραγματικότητα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα