Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., καθώς εικάζεται ότι η μεγαλύτερη εταιρεία της περιφέρειας θα εμφανίσει κέρδη ρεκόρ. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της BHP Billiton, μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων, ωθώντας τον δείκτη της Αυστραλίας, προς τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Ράλι έκαναν οι μετοχές της Sun Hung Kai Properties Ltd., ωθώντας τον δείκτη Hang Seng πάνω από τις 19.000 μονάδες για πρώτη φορά, μετά την απόφαση του σκέλους της HSBC Holdings Plc στο Χονγκ Κονγκ να μειώσει τον καλύτερο δείκτη δανεισμού του, για να τονώσει τον δανεισμό. Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας, KT Corp., σημείωναν άνοδο, μετά την απροσδόκητη αύξηση των κερδών της.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 133,52 μονάδες στις 11:55 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν κινήθηκαν ανοδικά.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών για πέμπτη ημέρα. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,7% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times αναρριχήθηκε 1%. Και οι δύο δείκτες οδεύουν να κλείσουν στα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ. Ο Jakarta Composite Index σημείωνε άνοδο 1,1%, οδεύοντας να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ για όγδοη συνεχόμενη ημέρα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 16.481,94 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Χθες στις ΗΠΑ οι μετοχές έκαναν το μεγαλύτερο ράλι σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, μετά τις προσφορές εξαγοράς για την Four Seasons Hotels Inc., την Kos Pharmaceuticals Inc. και την OSI Restaurant Partners Inc., τη διαχειρίστρια της αλυσίδας του Outback Steakhouse.

Ο MSCI Asia-Pacific Materials Index αναρριχήθηκε 1,4%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων της περιφέρειας. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε άνοδο 0,7%. Ανοδο 2,7% σημείωσε ο ψευδάργυρος, ο οποίος νωρίτερα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ κλεισίματος την 1η Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 60,02 δολ. το βαρέλι χθες στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Οκτωβρίου. Προσφάτως, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 59,99 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα