Marks & Spencer: Υψηλά κέρδη από την πώληση γυναικείων ενδυμάτων

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 10:14

ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη πρώτου εξαμήνου, σε χρονικό διάστημα περίπου μιας δεκαετίας, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς ανασχεδίασε τα γυναικεία ενδύματα και αύξησε τη διαφήμιση για να κερδίσει πάλι τους αγοραστές.

Τα καθαρά κέρδη για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν στα 281,3 εκατ. λίρες στερλίνες (535,6 εκατ. δολ.) ή 16,5 πένες ανά μετοχή, από 212,6 εκατ. λίρες ή 12,7 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση κερδών πρώτο εξάμηνο χρήσης που είχε να σημειώσει η εταιρεία από τη χρήση του 1998. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 281,4 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος αυξήθηκαν 6,4% το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Marks & Spencer. Η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο αγόρασε νέα σχέδια ενδυμάτων και προσπάθησε να λανσάρει νέες μορφές καταστημάτων για να κερδίσει πάλι αγοραστές, ενώ αύξησε σημαντικά τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Επίσης, αγοράζει περισσότερα ενδύματα από χώρες όπως η Κίνα, όπου το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 30%. Η χρηματιστηριακή της αξία είναι περίπου 11 δισ. λίρες, ενώ αποτελεί το 1/4 της αξίας των 22 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον FTSE 350 General Retailers Index. Χθες οι μετοχές της Marks & Spencer έκλεισαν στις 656,5 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα