Αλογοσκούφης: Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η δημοσιονομική προσπάθεια

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 17:31
UPD:17:53

«Δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια για την έξοδο από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Αυτή θα ολοκληρωθεί, αφού έχουμε τα οριστικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2006. Γι' αυτό, οι προσπάθειές μας και τους δύο μήνες που απομένουν ως την πλήρη υλοποίηση του προϋπολογισμού, θα είναι σημαντικές. Διότι, πρέπει να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Το ότι πάμε καλά, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε.

Η δημοσιονομική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με ηπιότερους ρυθμούς βεβαίως. Διότι, η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% ήταν το πρώτο βήμα στην προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Απομένει ένα ακόμη βήμα, το οποίο θα πάρει μερικά χρόνια -το αργότερο ως το 2012, ίσως και νωρίτερα- να βρεθούμε, δηλαδή, με ισοσκελισμένους ή ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Τρίτον, είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να ενταθούν τα επόμενα χρόνια, ιδίως αυτές που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της Λισσαβόνας και με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά από το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε. σήμερα (Ecofin) στις Βρυξέλλες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα