Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 08:18

* ΕΞΠΡΕΣ: "Διαρροή 60,2% των κερδών σε φόρους και εισφορές. Σοβαρά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα διαπιστώνει η Παγκόσμια Τράπεζα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το 50,7% των blue chips σε ξένα χαρτοφυλάκια. Καθαρές εισροές 3,73 δισ. ευρώ για αγορά μετοχών στο 10μηνο".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Σε ξένους η μισή Σοφοκλέους. Εντυπωσιακή η αύξηση των τοποθετήσεων σε ελληνικές μετοχές".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υπόσχεση για χαλάρωση δημοσιονομικής πολιτικής μετά την έξοδο της οικονομίας από την κοινοτική επιτήρηση".

Επιχειρηματικότητα

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα λόγω της συνολικής επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές, η οποία υπερβαίνει κατά 12,5% τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Με βάση στοιχεία για το 2006 που περιλαμβάνονται σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και της PricewaterhouseCoopers, μια ελληνική επιχείρηση θα πρέπει κάθε χρόνο να επισκεφθεί 33 φορές την εφορία και να δαπανήσει 204 ώρες καταβάλλοντας φόρους, τέλη και εισφορές που αντιστοιχούν στο 60,2% των μικτών κερδών της".

Χρηματιστήριο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Με τη δύναμη των ξένων κεφαλαίων συνεχίζει να κινείται η Σοφοκλέους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου για τον Οκτώβριο, η συμμετοχή των διεθνών επενδυτών στον FTSE 20 αυξήθηκε από το 48,41% στο 50,74% ενώ αντίστοιχα μειώθηκε η θέση τους στον FTSE 40 από 48,06% σε 41,25%".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα