Του Κώστα Ιωαννίδη
Η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη σύνοδος που οι αγορές παγκόσμια άνθιζαν και στο ΧΑ οι θεσμικοί σπρωχνόντουσαν στην έξοδο, από τα blue chip των συστημικών τραπεζών και από τις ΒΙΟ και ΦΦΓΚΡΠ. Θεωρούμε πως οι θεσμικοί είναι βέβαιοι πως το ΔΝΤ ή κάποιοι άλλοι, θα αναγκάσουν τις τράπεζες, αργά ή γρήγορα, σε κινήσεις μη φιλικές προς τους μετόχους. Πιθανά μια φράση του Francesco Drudi, του επικεφαλής της ομάδας της ΕΚΤ στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την χώρα να ήταν βάση της διάθεσης για ξεφόρτωμα. Ο κ. Drudi δήλωσε ότι αναμένει ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας για το έτος να είναι «still within reach». Μπορεί αυτό να ερμηνευθεί ως επιτεύξιμοι εντός των χρονικών ορίων αλλά επίσης ως μη ολοκληρωθέντες. Γιατί παρατηρούσε στη συνέχεια «Όσον αφορά το επόμενο έτος, δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να αξιολογήσουμε τους κινδύνους μιας δυνητικής αρνητικής μεταφοράς στο 2018».
γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης
Η τεχνικού τύπου αντίδραση για τις τραπεζικές μετοχές στην έναρξη δεν ήταν αρκετή για να αποτραπεί η συνεχιζόμενη ρευστοποίηση θέσεων στα blue chip που αντιστοιχούν στις συστημικές τράπεζες. Τότε ο Τραπεζικός δείκτης (-3,28%) έγραψε κέρδη +2,5% με το μέγιστο της ΑΛΦΑ (-2,75%) να αντιστοιχεί σε άνοδο +2,75%, της ΕΤΕ (-2,85%) το μέγιστο αντιστοιχούσε σε +3,20% άνοδο, της ΕΥΡΩΒ (-2,92%) τα ενδοσυνεδριακά κέρδη έφθασαν στο +2,65% και της ΠΕΙΡ (-5,91%) το ανώτερο μέρας αντιστοιχούσε σε άνοδο +2,42%. Όλα αυτά εμφανίστηκαν μετά από τις τοποθετήσεις εντολών στην προσυνεδρίαση που έφερε άνοιγμα με ανοδικό χάσμα πάνω από +0,4% για τον ΓΔ. Η αγορά φάνηκε να επηρεάζεται θετικά στο πρώτο πεντάλεπτο όταν και εμφανίστηκε το μέγιστο για τον Τραπεζικό δείκτη και των ΓΔ και 26άρη.
Πολύ γρήγορα λοιπόν οι ρευστοποιήσεις θέσεων στις Τράπεζες και σε αρκετές μετοχές του 26άρη ανέτρεψαν την ανοδική τάση επιβάλλοντας πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας ελεύθερων συναλλαγών αναζήτηση πυθμένα με κίνηση σε αρνητικό πεδίο για τους βασικούς δείκτες. Είναι εμφανής η διάθεση για ακόμα χαμηλότερα επίπεδα στις τραπεζικές μετοχές όταν δεν υπάρχει μια αντίστοιχη τάση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Οι εγχώριοι αναλυτές ερμηνεύουν αυτή την κατάσταση ως ακολούθως: Το country risk λοιπόν δεν έχει αλλάξει επίπεδα τιμών αλλά ήδη οι θεσμικοί υπολογίζουν σε ποια επίπεδα τιμής ανά μετοχή θα μπορούσε να γίνει μια επόμενη ΑΜΚ αν αυτή αποδειχθεί απαραίτητη.
Η εξέλιξη του ποσοστού επί του συνολικού τζίρου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών εμφανίζει μια κλιμάκωση από την σύνοδο της 12ης Σεπτεμβρίου φθάνοντας χθες στο 71,65% από 58,44% την Παρασκευή ενώ την Πέμπτη αποτελούσε το 52,9% και την Τετάρτη το 39,89% όταν την Τρίτη ήταν μόνο το 18,01% από το συνολικό τζίρο. Από το 18% σε επίπεδα πάνω από το 70% είναι στατιστικό δεδομένο που δεν περνά απαρατήρητο. Δεν υπάρχει αμφιβολία συνεπώς πως είναι οι Τράπεζες ο κεντρικός άξονας επί του οποίου κινούνται οι βασικοί δείκτες σε μια περίοδο που φαίνεται πως το διεθνές κλίμα, παρά τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των μετοχικών δεικτών ανά τον κόσμο, δεν επηρεάζει το φρόνημα των θεσμικών. Η τεχνική ανάλυση ειδοποιεί, ότι οι τράπεζες μπορεί να σταματήσουν την κατηφόρα, όταν ο δείκτης τους πιάσει τις 770 μονάδες.
Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας
ΗΠΑ
Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις γύρω από τις γεωπολιτικές εντάσεις, σε κινήσεις στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σχετίζεται με τη διήμερη συνεδρίαση της Fed. Σήμερα αναμένεται να αφιερώσει ο Ντόναλντ Τραμπ μεγάλο μέρος της προγραμματισμένης ομιλία του προς τους ηγέτες του ΟΗΕ στο πυρηνικό πρόγραμμα του απομονωμένου καθεστώτος. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανολογείται ότι θα κάνει «ένα βήμα προς το άγνωστο», ανακοινώνοντας το σχέδιο για την συρρίκνωση του προϋπολογισμού που φτάνει τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Θετικό αντίχτυπο είχε η εξαγορά της Orbital ATK από τον κολοσσό της αμυντικής βιομηχανίας, Northrop Grumman έναντι 9,2 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Orbital ATK «εκτινάχθηκε» κατά +20%. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,1% στα 49,91 δολάρια ανά βαρέλι.
Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,29% ή 64 μονάδων στις 22.332, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,15% στις 2.503 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,1% στις 6.454 μονάδες. Ήταν το πέμπτο διαδοχικό ρεκόρ για τον Dow Jones και το δεύτερο για τον S&P.
Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των General Electric (+2,4%) και Caterpillar (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike Inc. (-0,7%) και Apple (-0,6%).
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ αγοράζοντας 1,1952 δολάρια από 1,1947 την προηγούμενη μέρα. Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,1% στα 1.310 δολάρια την ουγκιά. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανεβαίνοντας τρεις μονάδες βάσης διαμορφώθηκε στο 2,23%.
ΕΥΡΩΠΗ
Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι εντάσεις γύρω από το ζήτημα της Βόρειας Κορέας καταλαγιάζουν. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 381,95 μονάδες. Είχε προηγηθεί το ανοδικό κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηριακών αγορών, με τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα να καταγράφει κέρδη 1,4%.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε την Κυριακή πως οι ΗΠΑ επιζητούν «μια ειρηνική λύση» στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.
Ωστόσο, η Ryanair Holdings PLC είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 1,9%, καθώς η αεροπορική εταιρεία συνεχίζεται το σχέδιό της, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, για ακυρώσεις 40 - 50 πτήσεων τη μέρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες, με στόχο να βελτιώσει την ακρίβεια στα συστήματά της, όπως ανακοίνωσε.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 12.559,39, χάνοντας όμως κάποια από τα κέρδη που είχε καταγράφει νωρίτερα, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Bundesbank, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η γερμανική οικονομία μπορεί να έχει χάσει μέρος της δυναμικής της κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε επίσης κέρδη 0,3% στις 5.229,32 μονάδες, ενώ και στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 7.253,28 μονάδες.
Στην Πορτογαλία, ο δείκτης PSI 20 έκλεισε με αξιόλογα κέρδη, 1,6%, αφότου ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα στο BBB-. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 38 μονάδες βάσεις, στο 2,407%.
ΧΑ
Με σχετικά καλό τζίρο πτώση -2% με οδηγό τις Τράπεζες, και δυο blue chip
Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές πτωτική δυναμική σχεδόν όμοια με των δύο προηγούμενων συνόδων. Κλιμακούμενα καθοδική από τις 10:35, μετά από έναρξη που έγινε με σημαντικό ανοδικό χάσμα +0,44%. Αλλά μετά το μέγιστο μέρας στις 781,64 από 788,13 μονάδες την προηγούμενη σύνοδο, στο πρώτο πεντάλεπτο, ήρθαν πολλά κύματα ρευστοποιήσεων που έφεραν ως τις 16:59 την εγγραφή του ελάχιστου στις 759,69 από 773,81 μονάδες. Μια ανοδική ώθηση μετά το πέρας της ελεύθερης διαπραγμάτευσης και οι δημοπρασίες τον οδήγησαν στις 760,79 από τις 776,20 μονάδες. Την πορεία καθόρισαν αποφασιστικά οι Τράπεζες. Το άνοιγμα ορίστηκε στις 779,60 από 787,97 μονάδες την προηγούμενη.
Οι ρυθμοί συναλλαγών και οι όγκοι ήταν ανάλογοι με της Πέμπτης και κατώτεροι της Παρασκευής η τελική εικόνα δεν βελτιώθηκε όταν εισήλθαν στις συναλλαγές οι διαχειριστές από τις ΗΠΑ, προφανώς γιατί οι μεταβολές των βασικών δεικτών στη Wall Street που έπιασαν και οι τρεις νέα ρεκόρ βίου δεν επηρέασαν τη διάθεσή τους. Αφού είχαν ξεκινήσει ανοδικά και ο Dow συνέχισε ανοδικά με μεταβολές γύρω στο +0,30% ενώ ο βαρύτερος δείκτης του κόσμου ήταν στο +0,20%.
Το ενδιαφέρον για ρευστοποιήσεις στα blue chip, που ακροβατούσαν στο πρώτο μέρος, εντάθηκε προς το τέλος, με σημαντικές απώλειες εκτός των συστημικών Τραπεζών για την ΦΦΓΚΡΠ -8,35%, και ΒΙΟ -6,65%. Από τα υπόλοιπα 13 πτωτικά με απώλειες από -2% ως το -3% ήταν ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΛΑΜΔΑ, και ΟΤΕ.
Στο ΧΑ είχαμε καθαρή πτώση με ευθύ τρόπο, καθώς η άνοδος των τιμών συνάντησε γρήγορα οροφή και γύρισε έντονα κάτω, μετά το πρώτο πεντάλεπτο της διαπραγμάτευσης. Το ελάχιστο μέρας ήταν πολλές μονάδες χαμηλότερα από το χθεσινό. Στο τελευταίο λεπτό ο ΓΔ σταμάτησε στις 759,82 για να κλείσει στις 760,79 μετά από μικρή ανοδική ώθηση στις δημοπρασίες.
Το μέγιστο σημειώθηκε στις 10:34 και η τιμή κλεισίματος υπογραμμίζει το ενδιαφέρον για ρευστοποίηση θέσεων. Υπήρξε μέσα στη μέρα πτωτικό ξεπέρασμα των 760 μονάδων και η κίνηση έδειξε εγκατάσταση του μίζερου κλίματος. Αλλά όταν φάνηκε η αδυναμία διατήρησης του επιπέδου των 770, τα κύματα εντολών πώλησης ανέβασαν την προσφορά και ανάγκασαν τους βασικούς δείκτες σε πτωτική κίνηση σταθερής κλίσης ως τις 16:59. Στις δημοπρασίες δεν υπήρξε επιπλέον πίεση των δεικτών και υπήρξε άμεση σχέση με τις Τράπεζες. Ο δείκτης τους σε νέο ελάχιστο μέρας που ήταν οριακά πάνω από τις 825 μονάδες και κλείσιμο 6 μονάδες ψηλότερα από εκεί.
Ήταν μια σύνοδος με μεγάλο εύρος (22 μονάδες) σε σχέση με τις 14,3 μονάδες της προηγούμενης και το αποτέλεσμα της ήταν πτωτικό για την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ που πέρασε στα 52,034 από 53,044 δις ευρώ.
Μέτρησαν αρνητικά οι μεταβολές για τις Τράπεζες, αφού οι επενδυτές έκλεισαν την ΑΛΦΑ στο -2,75% από -4,21%, την ΕΤΕ στο -2,85% από -8,17%, ΕΥΡΩΒ -2,92% από -4,56% και η ΠΕΙΡ -5,91% από -6,77%. Οι μετοχές του FTSEM αντιμετωπίστηκαν ισότιμα με τα blue chip χάνοντας -2,76% από -1,36% την προηγούμενη.
Η στατιστική εικόνα στο ΧΑ επιδεινώθηκε, όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (6 από 7) blue chip έναντι των καθοδικών (19 από 15) και ένα ΦΡΛΚ αμετάβλητο. Στις 40 μετοχές της κατάταξης με το μεγαλύτερο τζίρο, είχαν άνοδο 9 από 10 την προηγούμενη σύνοδο, και 2 από 5 ήταν αμετάβλητες. Άρα, οι 29 από 25 ήταν πτωτικές. Στα 77,424 από 139,596 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου, τα 55,48 από 81,58 κατευθυνθήκαν στα 4 συστημικά τραπεζικά blue chip. Η συγκέντρωση του ενδιαφέροντος ενισχύθηκε δραστικά από τα επίπεδα της προηγούμενης συνόδου και οι τράπεζες αποτελούν το 71,65% από 58,44% του συνολικού τζίρου.
Στο ΧΑ ο ΓΔ οδηγήθηκε χαμηλότερα -1,99% και έφθασε στις 760,79 από 776,20 μονάδες και ο 25άρης έκλεισε στις 2000,90 από 2044,40 με μεταβολή -2,13%. Οι δημοπρασίες δεν άλλαξαν δραστικά την τιμή για τον ΓΔ και τον 25άρη, το κλείσιμο έγινε πιο κοντά στο κατώτερο της ημερήσιας διακύμανσής τους.
Για να συμβούν τα παραπάνω ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 77,424 από 139,596 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές με πακέτα είχαν αξία 5,987 από 7,382 εκατ. ευρώ. Στις μετοχές του 25άρη, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πακέτα κατευθύνθηκαν 69,512 από 126,346 εκατ. ευρώ και στου FTSEM 1,039 από 1,157 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός όγκος διαμορφώθηκε στα 95,629 από 134,526 εκατ. τεμάχια. Το πλήθος των ανοδικών ανήλθε σε 28 από 37 των καθοδικών σε 79 από 66 και ο αριθμός των σταθερών διαμορφώθηκε σε 15 από 24.
Τεχνική ανάλυση - παράγωγα
Με οριακή προπορεία η πρώτη μέρα με κυριαρχία των ΣΜΕ Οκτωβρίου
Στη σύνοδο της Δευτέρας 18/9, οι θεσμικοί έδωσαν στον 25άρη, σταθερή καθοδική πορεία. Κινήθηκε πτωτικά από τις 10:34 ως τις 16:59. Το μέγιστο ήταν οι 2060,45 (+0,79%) μονάδες. Το ελάχιστο στις 1998,94 ήρθε στις 17:00. Με τη «βοήθεια» των δημοπρασιών το κλείσιμο έγινε στις 2000,90 μονάδες, με μεταβολή -2,13%. Ο τζίρος στα παράγωγα έπεσε στα 18,557 από 42,871 εκατ. ευρώ, λόγω εκπνοής, την περασμένη συνεδρία.
Για τη σειρά Οκτωβρίου εμφανίστηκε όγκος 2488 από 2346 ΣΜΕ, με ανώτερο στις 2058,50 μονάδες, το κατώτερο ήταν οι 2001,00 και οι ανοικτές θέσεις ανήλθαν σε 4885 από 4872. Με εκκαθάριση στις 2002,25 μονάδες. Διακινήθηκαν επίσης 8 από 47 ΣΜΕ λήξης Νοεμβρίου με 54 από 53 ανοικτά συμβόλαια. Οι traders αν και δεν επαληθεύτηκαν οι ευοίωνες προσδοκίες όρισαν προ-πορεία του ΣΜΕ Οκτωβρίου έναντι του δείκτη, στις 2,25 μονάδες.
Η διατήρηση της καθοδικής δυναμικής, ακόμα και μετά την εμφάνιση των 770 ή και των 750 μονάδων, θα κάνει ζημιά στη μεσοπρόθεσμη τάση. Ο μέσος όρος είναι σταθερά σε ανοδικό κανάλι από τον Φεβρουάριο του 2016, όταν χτύπησε το χαμηλό των 420,82 μονάδων. Είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς να ξέρει το ευρύ κοινό τις αιτίες. Το μικρό βάθος θεωρητικά δεν επιτρέπει μαζικές πωλήσεις, καθώς όταν τις διαπιστώνουν οι, όποιοι, αγοραστές παγώνουν. Περιμένοντας να δουν τα όρια των αντοχών των πωλητών, ως προς τα επίπεδα χαμηλών που μπορούν να δώσουν τις μετοχές τους. Η εικόνα από χθες έδειξε πως η προσφορά συνέχισε να υπερτερεί τόσο ώστε το κατώτερο να σημειωθεί στο τελευταίο λεπτό της ελεύθερης διαπραγμάτευσης.
Σχόλια εγχώριων αναλυτών
Ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ
Η διόρθωση που οι περισσότεροι περίμεναν μεγάλο διάστημα και από χαμηλότερα, ήλθε και δείχνει να είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο Τραπεζικός δείκτης έχασε όλο το κομμάτι της ανοδικής του κίνησης, με τις αμφιβολίες για ανακεφαλαιοποιήσεις να έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους, μιας και μπροστά μας έχουμε και τα "stress tests".
Από την άλλη, φαίνεται να αρχίζει ο μαραθώνιος μήπως και η αξιολόγηση κλείσει πριν το τέλος του χρόνου. Τα έσοδα του Αυγούστου ήταν μειωμένα σε σχέση με τα αναμενόμενα, ενώ και ο Σεπτέμβρης θα παίξει τον ρόλο του σε σχέση με την εισπραξιμότητα των φόρων. Μία Αγορά που πέφτει με αυτή την δύναμη, καλό θα ήταν να την αφήσουμε να μας δείξει της προθέσεις της, εκτός και αν επενδυτικά περιμέναμε υπομονετικά να πάρουμε θέσεις σταδιακά, σε τίτλους που διορθώνουν.
Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι, αν και η Αγορά μας δίνει σημαντική διόρθωση, παρόλα αυτά θεωρούμε ευκαιρία τουλάχιστον για αυτούς που είχαν παραμείνει εκτός Αγοράς να αρχίσουν να παίρνουν θέσεις. Το 850 ήταν ένας πολύ μεγάλος και σημαντικό στόχος για να υπερκερασθεί αδιόρθωτα, με την διόρθωση να καθυστερεί άλλα να έρχεται. Το Χ.Α. έχει να βγει σε υπερπώληση από τον Ιούνιο του 2016 (15/6) και ουσιαστικά, όσο και αν φαίνεται περίεργο, η εν εξελίξει διορθωτική κίνηση το βοηθάει για την μετέπειτα πορεία του.
Σήμερα
Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν σήμερα Τρίτη 19/9/17, υποστηριζόμενες από ρεκόρ υψηλών στην Wall Street, αλλά μείωσε τη διάθεση για ρίσκο η αβεβαιότητα, καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων περιμένουν εναγωνίως τη συνάντηση της Federal Reserve για ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Asia-Pacific της MSCI εκτός της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,1% μετά την ταλάντωση μεταξύ θετικής και αρνητικής μεταβολής για μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους της συνεδρίασης.
Σε μια διήμερη συνεδρίαση που αρχίζει αργότερα σήμερα, η Fed αναμένεται να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των πολιτικών της και να ανακοινώσει τα σχέδιά της για να ξεκινήσει να μειώνει το χαρτοφυλάκιο των 4,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των κρατικών ομολόγων και των ενυπόθηκων χρεογράφων.
Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, με τους επενδυτές να ψάχνουν για ενδείξεις σχετικά με τον αναμενόμενο ρυθμό περαιτέρω σύσφιξης αργότερα φέτος και το επόμενο έτος. Η αγορά δίδει περίπου ίσες πιθανότητες για μια αύξηση ή μη το Δεκέμβριο.
Ο δείκτης μετοχών Nikkei της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα επίπεδα κερδών που εμφανίζονται παγκόσμια κέρδη με την αγορά ανταποκρινόμενη σε ένα ασθενέστερο γιεν, καθώς οι αγορές του Τόκιο ξανανοίξανε μετά από δημόσια αργία τη Δευτέρα.
Την Πέμπτη, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα πραγματοποιήσει επίσης τακτική συνάντηση και αναμένεται ευρέως να διατηρήσει το status quo, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πεισματικά αδύναμος παρά τη μέτρια οικονομική ανάκαμψη.
Οι μετοχές της Νότιας Κορέας υποχώρησαν κατά 0,1%, ενόψει της συνάντησης της Fed καθώς και λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.