Siemens: Στα ύψη τα κέρδη το τρίμηνο

Από το βιομηχανικό της σκέλος
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 09:48

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, Siemens AG, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων συστημάτων ενεργείας και αυτοματισμού και των χαμηλότερων ζημιών των σκελών τεχνολογίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 614 εκατ. ευρώ (783 δολ.) ή 69 σεντς ανά μετοχή την χρονική περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 77 εκατ. ευρώ ή 9 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Siemens. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 8% φθάνοντας στα 23,9 δισ. ευρώ. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 687 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις της στα 23,05 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Klaus Kleinfeld, ανακοίνωσε εξαγοράς περίπου 10 δισ. δολ. από την ανάληψη της θέσης του τον Ιανουάριο του 2005, με στόχο την αύξηση των κερδών από το σκέλος προσωπικής φροντίδας, ενεργείας, εξοπλισμού εργοστασίων και μεταφορών. Επίσης περιόρισε τις ζημίες του σκέλους τηλεπικοινωνιών και παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ, με τη μείωση πλέον των 7.000 θέσεων εργασίας και τη δημιουργία venture τηλεπικοινωνιακού δικτύου με την Nokia Oyj.

Σήμερα, η εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο, πρότεινε τη διανομή μερίσματος 1,45 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,35 ευρώ ανά μετοχή, το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της Siemens υποχώρησαν 2,9% το τελευταίο εξάμηνο, υστερώντας της ανόδου 3,6% του γερμανικού δείκτη DAX, την ίδια χρονική περίοδο. Οι μετοχές της Siemens είχαν φέτος χειρότερη επίδοση από τις μετοχές της General Electric Co., της ABB Ltd. και της Schneider Electric SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα