Man Group: 40% η αύξηση των κερδών το εξάμηνο

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 10:02

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση και σε ποσοστό της τάξης του 40%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της

Man Group Plc, της μεγαλύτερης εισηγμένης διαχειρίστριας hedge fund στον κόσμο, καθώς αυξήθηκαν οι εισροές και οι αμοιβές.

Τα καθαρά κέρδη το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν στα 637 εκατ. δολ. ή 31,1 σεντς ανά μετοχή, από 455 εκατ. δολ. ή 23 σεντς ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Κατά μέσον όρο, τέσσερις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 612,5 εκατ. δολάρια. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 50%, φθάνοντας στα 2,24 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

«Με την καλή τροφοδότηση προϊόντων κεφαλαίων που προγραμματίζουμε το δεύτερο εξάμηνο και τη χρηματιστηριακή δραστηριότητα να ευνοείται περαιτέρω από τη ζήτηση για προϊόντα παραγώγων, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας είναι πολύ σίγουρο για τις θετικές προοπτικές του έτους», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Stanley Fink, στην ανακοίνωση.

Ο Fink, ο οποίος αποχωρεί τον Απρίλιο, αύξησε τα υπό διαχείριση κεφάλαια περισσότερο από 10 φορές στην πενταετή θητεία του, αγοράζοντας μικρότερες εταιρείες και δημιουργώντας κεφάλαια κεφαλαίων. Η στρατηγική βοήθησε στην απομόνωση της Man Group από ζημίες ανεξάρτητων κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, όπως το Advisors LLC, που κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο.

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια αυξήθηκαν 28%, στα 56,8 δισ. ευρώ έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, από 44,4 δισ. δολ. που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Ο Fink, 49 ετών, ανέλαβε τα ηνία της Man το 2000 όταν η εταιρεία διαχειριζόταν κεφάλαια 4,7 δισ. δολαρίων. Ο Fink θα αντικατασταθεί από τον νυν οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Peter Clarke.

Οι μετοχές της Man Group έχουν σημειώσει φέτος αύξηση 53% (έως και χθες), όταν έκλεισε στις 488 πένες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 9,3 δισ. λίρες στερλίνες (17,7 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα