Αξιοποιώντας τα συστήματα ATS στη διαδικασία επιλογής προσωπικού

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 11:07
UPD:11:35
SHUTTERSTOCK

Τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης ενός συστήματος ATS είναι η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος για τον εργοδότη και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου να χαθούν ή να σβηστούν κατά λάθος αιτήσεις / βιογραφικά.

Τα συστήματα διαχείρισης αιτήσεων και αναζήτησης βιογραφικών (applicant tracking systems - ATS) είναι προγράμματα ή online υπηρεσίες που επιτρέπουν την ψηφιακή διαχείριση των βιογραφικών και των αιτήσεων των υποψηφίων καθιστώντας ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική τη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης ενός τέτοιου συστήματος είναι η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος (σε αναλώσιμα όπως π.χ. χαρτί) για τον εργοδότη, καθώς και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου να χαθούν ή να σβηστούν κατά λάθος αιτήσεις / βιογραφικά.

Η Ναυτεμπορική έχει αναπτύξει αντίστοιχη λύση ATS, η οποία παρέχεται μέσω του careernet.gr*. Ειδικότερα, το Dashboard του careernet.gr έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει στον εργοδότη εύκολη πρόσβαση σε όλη την πληροφορία (βιογραφικά που προέρχονται από το careernet, από branded career site ή άλλα job boards) μέσα από ένα σημείο. Επιπλέον, προσφέρει τις παρακάτω δυνατότητες:

Φιλτράρισμα των βιογραφικών

Μέσω του dashboard, ο εργοδότης μπορεί να επιλέξει να δει μόνο τα προφίλ/αιτήσεις υποψηφίων που περιλαμβάνουν συγκεκριμένες δεξιότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γνώσεις του κάθε υποψηφίου αντλούνται αυτόματα από το βιογραφικό και επικυρώνονται  από τον υποψήφιο κατά την υποβολή της αίτησης.

Άμεση προεπισκόπηση CV & συνοδευτικής επιστολής

Ο εργοδότης είναι σε θέση να δει άμεσα προεπισκόπηση του βιογραφικού του κάθε υποψηφίου, χωρίς να χρειαστεί να «κατεβάσει» το αρχείο. Αντίστοιχα μπορεί να δει μαζί με την αίτηση του υποψηφίου, σε ένα σημείο και τυχόν συνοδευτική επιστολή.

Full text αναζήτηση & δυνατότητα copy - paste

Ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης καθώς και επιλογής και αντιγραφής στο πλήρες κείμενο των βιογραφικών που έχουν υποβληθεί για κάθε θέση εργασίας.

Αναλυτικά προφίλ υποψηφίων

Το careernet.gr παρέχει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να δημιουργήσουν το προφίλ τους. [Παράλληλα, το dashboard αντλεί «έξυπνα» πληροφορίες από τα βιογραφικά των υποψηφίων και δημιουργεί δομημένα προφίλ, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες οι σημαντικότερες πληροφορίες.] αν θέλουμε να αναφερθούμε σε smart cv

Διαφορετικά στάδια πρόσληψης

Ο εργοδότης μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετακινήσει κάποιον υποψήφιο σε κάποιο από τα διαθέσιμα στάδια πρόσληψης (shortlist, τηλέφωνο, συνέντευξη, προσφορά ή πρόσληψη), καθώς και να αποκλείσει εύκολα τα μη σχετικά με τη θέση εργασίας βιογραφικά.

Ανάθεση των υποψηφίων σε άλλους χρήστες

Πρόσβαση πολλαπλών χρηστών με μία συνδρομή. To dashboard υποστηρίζει τη δυνατότητα ανάθεσης ενός υποψηφίου σε διαφορετικούς χρήστες. Ο κάθε χρήστης μπορεί να βλέπει μόνο τους υποψήφιους που του έχουν ανατεθεί.

Σύστημα σχολίων και αξιολόγησης

Μέσω της πλατφόρμας παρέχεται η δυνατότητα στην ομάδα διαχείρισης προσλήψεων να αφήνει σχόλια και θετική ή αρνητική αξιολόγηση για κάθε υποψήφιο. 

Μηχανή αναζήτησης βιογραφικών - υπηρεσία CV search

Full-text αναζήτηση στο πλήρες κείμενο των βιογραφικών χιλιάδων υποψήφιων και φιλτράρισμα αποτελεσμάτων ανάλογα με γνώσεις και δεξιότητες, τόπο διαμονής, έτη προϋπηρεσίας, εταιρείες προϋπηρεσίας, επίπεδο εκπαίδευσης και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

* Το careernet.gr είναι η ολοκληρωμένη λύση που προσφέρει η Ναυτεμπορική στις επιχειρήσεις για τη διαχείριση της διαδικασίας εύρεσης προσωπικού. Σε μια συνδρομή παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης απεριόριστων αγγελιών, branded career site και πλήρες σύστημα διαχείρισης αιτήσεων και αναζήτησης βιογραφικών (ATS).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα