3Μ: Πουλά τις φαρμακευτικές της δραστηριότητες προς 2,1 δισ. δολ.

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 10:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ αποποίησης των φαρμακευτικών της δραστηριοτήτων παγκοσμιώς, προς 2,1 δισ. δολ., έκλεισε η 3M Co., η εταιρεία κατασκευής προϊόντων από τις σημειώσεις Post-it, έως ηλεκτρονικών σημάνσεων οδών.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Σαιντ Πωλ της Μινεζότα των ΗΠΑ θα πουλήσει τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ στην Graceway Pharmaceuticals Inc., αντί του ποσού των 875 εκατ. δολ. και του ευρωπαϊκού φαρμακευτικού της σκέλους στην Meda AB, προς 857 εκατ. δολάρια. Η Ironbridge Capital και η Archer Capital θα αγοράσουν τις δραστηριότητές στην Ασία προς 348 εκατ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της 3Μ.

Η 3M εξέρχεται του τομέα ανάπτυξης φαρμάκων για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε προϊόντα που χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αναπτυχθούν και να πουληθούν.

Περίπου 1.050 άνθρωποι απασχολούνται στα φαρμακευτικά τμήματα της 3M και περίπου το 70% από αυτούς θα διατηρήσει τη θέση του υπό τη νέα διοίκηση, ανακοίνωσε η 3Μ.

Η Graceway, που εδρεύει στο Μπρίστολ του Τενεσί, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη φαρμάκων με συνταγή. Η Meda, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 24 χώρες και απασχολεί περίπου 900 υπαλλήλους.

Η Ironbridge Capital είναι μια εταιρεία επενδύσεων που επικεντρώνει το ενδιαφέρον τις σε εξαγορές εταιρειών μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, καθώς και σε άλλες επενδύσεις στην Αυστραλία και την Ασία. Αυτή, θα είναι η πρώτη επένδυση της Ironbridge, που προσφάτως άντλησε 1,05 δισ. δολ. Αυστραλίας (810 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από το Fund II. Η Archer Capital είναι μια ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης μετοχών της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα