InBev: 34% υψηλότερα κέρδη από τη Λατινική Αμερική και την Αν. Ευρώπη

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 12:52

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 34%, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που παράγει τις μπύρες Beck's και Stella Artois, InBev NV, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στη Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 479 εκατ. ευρώ (611,4 εκατ. δολ.) από 358 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Βέλγιο. Κατά μέσον όρο εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν σε 417 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο τρίμηνο τα έσοδα της ζυθοποιΐας αυξήθηκαν 11%, φθάνοντας τα 3,54 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα της αύξησής τους κατά 21% στη Λατινική Αμερική και 26% στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Η InBev επεκτάθηκε στις αγορές των αναδυομένων χωρών, που αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τις αντίστοιχες στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν την περίοδο.

Οι μετοχές της InBev σημείωσαν άνοδο έως 2,05 ευρώ, ποσοστό 4,5%, φθάνοντας στα 47,20 ευρώ η μία στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύθηκαν στα 46,80 ευρώ η μία στις 10:51 π.μ., τοπική ώρα. Κλείσιμο των μετοχών της εταιρείας σε αυτά τα επίπεδα, θα ήταν ρεκόρ. Φέτος, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 27% και είχαν την όγδοη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 35 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Beverages Index, which, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 19%.

Η InBev, όπως η μικρότερη ανταγωνίστριά της Carlsberg A/S, μειώνει το κόστος για να περιορίσει τα έξοδα, καθώς το κόστος των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, αυξάνεται. Η εταιρεία δημιουργεί συνεταιριστικά κέντρα και μειώνει το κόστος μεταφορών για να διατηρήσει την αύξηση των δαπανών, κάτω από τον πληθωρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα