Ψωμιάδης: «Οχι» σ' αυτήν την υποθαλάσσια - Επιχωμάτωση της παλιάς παραλίας

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 17:09

Την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου στην οποία θα κληθούν οι φορείς της πόλης και το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας, αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέθεσε τους προβληματισμούς του σχετικά με το έργο, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν παράλληλα και τα λεγόμενα «μικρά έργα», και πρότεινε την επιχωμάτωση της παλιάς παραλίας σε βάθος 200 και πλέον μέτρων, ως καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.

«Υπογράφεται ένα έργο και δεν έχει ενημερωθεί κανείς.

Καταρχήν δεν διαφωνώ με την υποθαλάσσια αρτηρία. Λέω "όχι" σ' αυτήν την υποθαλάσσια που φαίνεται ότι σχεδιάζεται. Θα μπορούσε να γίνει η υποθαλάσσια χωρίς τα διόδια του ενός ευρώ. Δεν ζούμε στο Μανχάταν για να πηγαίνουμε μια φορά την ημέρα. Πηγαινοερχόμαστε δυο και τρεις φορές ημερησίως. Είναι δυνατόν να πληρώνουμε από ένα ευρώ κάθε φορά;

Το έργο αυτό το βρήκε ο κ. Σουφλιάς. Αν καθυστερούσε λίγο ακόμη θα κατηγορούσαμε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί τα έργα.

Κάνω μία πρόταση: Μπορεί να γίνει η υποθαλάσσια με μονής κατεύθυνσης τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και χωρίς ηχοπετάσματα, να μπαίνουμε στην Ανθέων με μονή κατεύθυνση και όσοι έρχονται από την Βασιλίσσης Όλγας να μπαίνουν στην υποθαλάσσια από το ύψος της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας. Οσο για τη Βασιλίσσης Ολγας, καιρός είναι να καταλάβει η πολιτεία ότι πρέπει να αστυνομεύονται αυστηρά κάποιοι δρόμοι, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Θα επαναλάβω και μια ακόμη πρόταση κι ας με κατηγορούν ορισμένοι. Εγώ θα προτιμούσα το μπάζωμα της παλιάς παραλίας. Το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και σήμερα κυκλοφορούμε με άνεση και νοιώθουμε ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή πόλη, με τα ωραία πάρκα στη νέα παραλία. Να μπούμε όχι τριάντα αλλά διακόσια μέτρα μέσα στη θάλασσα. Να γίνουν χώροι αναψυχής, πάρκινγκ, δρόμοι διπλής κατευθύνσεως. Τι έχουμε να φοβηθούμε;

Σε ερώτημά μου πως θα πάω σπίτι μου αν δεν θέλω να μπω στην υποθαλάσσια, πήρα την απάντηση από τη Μητροπόλεως. Μπορεί η Αθήνα να ξέρει αν μπορούμε να πάμε μόνο από τη Μητροπόλεως; Είναι δυνατόν να έχουμε μόνον ένα δρόμο διαφυγής;», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα