ΥΕΝ: Ηρθε η ώρα η κυβέρνηση να επιδοτήσει και τα ποντοπόρα πλοία

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 17:21

«Ανακούφιση» για την ανταγωνιστικότητα των περίπου 750 ποντοπόρων εμπορικών πλοίων, αλλά και για τους χιλιάδες Ελληνες ναυτικούς που τα τελευταία χρόνια μαστίζονται από την ανεργία, αποτελούν τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μάλιστα επισήμανε την πρόθεση της κυβέρνησης για την επιστροφή στο εθνικό νηολόγιο και των 3.300 ποντοπόρων ελληνόκτητων πλοίων, αλλά και τον μηδενισμό της ανεργίας στις ειδικότητες του κατώτερου πληρώματος.

«Ηρθε πλέον η ώρα η κυβέρνηση να επιδοτήσει -όπως έκανε άλλωστε και για τα υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια- και τα ποντοπόρα πλοία. Η επιδότηση θα αφορά κυρίως τις ειδικότητες του κατώτερου πληρώματος έτσι ώστε οι Ελληνες ναυτικοί να εξασφαλίζουν εύκολα "μπάρκο", αφού οι πλοιοκτήτες θα τους αναζητούν για να τους ναυτολογήσουν».

Παράλληλα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι, εκτός από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των Ελλήνων ναυτικών, θα υπάρξει και ελαστικοποίηση των οργανικών θέσεων, οι οποίες θα ορίζονται ανάλογα με το τονάζ και τον τύπο του πλοίου.

Οπως επισήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης, το μέτρο της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών θα προσελκύσει το εθνικό νηολόγιο νέα σύγχρονα πλοία, ενώ τόνισε ότι η ελληνική εμπορική ναυτιλία συνεισφέρει ετησίως στην εθνική μας οικονομία πάνω από 20 εκατ. δολάρια.

Τέλος, αναφερόμενος στην ελληνική κρουαζιέρα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι ήδη με το μέτρο της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών έχουν υψώσει τη γαλανόλευκη τέσσερα κρουαζιερόπλοια, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι άλλα δέκα είναι έτοιμα να εγγραφούν στο Εθνικό νηολόγιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα